PlayStation 3 versie Alone in the Dark krijgt eigen subtitel: Inferno

Alone in the Dark was al een vloeiend geheel, veelal gamers hadden echter criteria op enkele aspecten van de game, in de hoop dat deze verbeterd werden. Developer Eden Games heeft wel degelijk op de suggesties gelet, de PlayStation 3 port van Alone in the Dark is namelijk zodanig opgevoerd dat het zijn eigen subtitel verdient.

Alone in the Dark: Inferno, luidt de titel en nieuwe subtitel voor de PlayStation 3 versie van Alone in the Dark. Als we Eden Games mogen geloven zijn de camera, autobesturing, je inventory, het aantal in-game tips, de standaard besturing en velen andere features opgekrikt. En dat verdient blijkbaar een extra subtitel voor PlayStation 3-gamers.

In Alone in the Dark speel je Edward Carnby, de held van het eerste deel uit 1992. Het nieuwe deel speelt zich af in Central Park. Dat is niet zomaar een park, nee, een park dat gerust een stad genoemd mag worden, compleet met dierentuinen, theaters, restaurants, noem maar op. Edward Carnby belandt op de een of andere manier in Central Park, waar hij onvoorzien deel neemt aan een groot onderzoek naar paranormale activiteiten.

In de game zal de nadruk niet meer liggen op het avontuurelement, maar meer op de actie, zoals ook bij Resident Evil 4 is gebeurd. Je zal in de game dus meer moeten schieten en er zullen meer vijanden zijn die op je afstormen om je te doden. Natuurlijk is het avontuurelement niet helemaal weg, je zult nog steeds veel moeten onderzoeken, nu alleen veel grootschaliger, omdat de omgeving enorm is uitgebreid met de capaciteit van de huidige next-generation consoles.

Lees ook onze uitgebreide review.

Alone in the Dark is reeds verschenen voor de PC, PlayStation 2, Xbox 360 en Nintendo Wii. Een PlayStation 3-versie volgt deze november.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    dat gebeurd niet vaak volgens mij (of wel ) 😛