Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe gameplay: Far Cry 2 Evening

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 staat gepland voor 24 oktober en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

GamersNET zal de komende week elke dag een Far Cry 2-trailer hosten, die de dag/nacht-cyclus van het spel behandelen. Vandaag de Evening trailer, in hoge kwaliteit en ons eigen videoarchief.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Komen er ook nog gameplay video’s van de PC versie?? want tot nu toe is het alleen nog maar console 😉

 2.   
  Rhemme's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Komen er ook nog gameplay video’s van de PC versie?? want tot nu toe is het alleen nog maar console 😉 "

  Ik weet het niet zeker, maar hoop het natuurlijk wel.

 3.   
  mitchelltje9's avatar

  cool 😀

 4.   
  Bazzl's avatar

  Ik vind het wel beter dat je tegenstanders nu sneller doodgaan, want bijv. bij crysis werd ik echt gek hoe sloom ze neer gingen.

 5.   
  Mrn.'s avatar

  Ik kan niet wachten man.

 6.   
  TotalPicnic's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Komen er ook nog gameplay video’s van de PC versie?? want tot nu toe is het alleen nog maar console 😉 "

  ik vond de bewegingen er uit zien alsof ze werden gemuist.

 7.   
  °GN° Nyiri_001's avatar

  De map is wel tof, maar op zo een oude boot zo iets modern? 😛

  Muggeziften he, ik weet het 😀

 8.   
  °GN° Nyiri_001's avatar

  Bazzl schreef, "Ik vind het wel beter dat je tegenstanders nu sneller doodgaan, want bijv. bij crysis werd ik echt gek hoe sloom ze neer gingen."

  Vind ik nog goed meevallen bij Crysis 🙂

 9.   
  Tollos's avatar

  dit spel lijkt mij egt zo vet, HIJ IS VET!