Analist adviseert prijsdaling PlayStation 3

Volgens analist Jesse Divnich moet Sony de prijs van de PlayStation 3 nog voor de kerstdagen verlagen om goed te kunnen concurreren met de Xbox 360. Divnich is van mening dat veel potentiële kopers momenteel sneller voor een Xbox 360 kiezen dan voor een PlayStation 3 gezien het prijsverschil.

Daarnaast verwacht Divnich dat Microsoft met Gears of War 2 een grotere financiële klapper in huis heeft dan Sony met Resistance 2 en LittleBigPlanet. Hij verklaarde:

    “We still urge Sony to consider a possible hardware price cut this holiday season. We should note that if Microsoft’s first-party titles perform significantly better in quality and popularity than Sony’s this holiday season, we could begin to see a considerable amount of potential PS3 owners, who may be waiting for a PS3 price cut, to choose the Xbox 360 over the PS3.”

    “The $399 price point is simply too steep to entice the casual and mainstream markets, regardless of how great Resistance 2 and LittleBigPlanet may be. Currently, we expect Gears of War 2 to be the single best selling SKU this holiday season.”

Gears of War 2 is het vervolg op de Xbox 360-topper uit 2006, die eind 2007 ook voor de PC-verscheen. Deze tweede game uit de trilogie wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 3.5, waarmee we nog mooiere graphics mogen verwachten. Daarnaast bevat de game vier nieuwe wapens, extra melee moves en is het mogelijk om luchtvoertuigen te besturen. Ook de speelduur van de game wordt door Epic aangepakt, want de game zal een dubbele speelduur krijgen vergeleken met het origineel.

Gears of War 2 komt op 7 november uit voor de Xbox 360.

Wil je alvast meer weten over Gears of War 2? Check dan onze preview.

  1.   
    ckerigon's avatar

    ik denk het ook want er zullen genoeg mensen die niets over de gameconsoles weten maar toch 1tje kopen en dan voor de goedkoopste gaan:

    DE XBOX 360

  2.   
    Rock-in's avatar

    Eensch, de Wii en de ‘360 zijn al in prijs verlaagd. Sony kan niet achter blijven, anders word het een slagveld voor ze deze winter. Zeker in een tijd met een economische crisis. 😕

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    de xbox en de wii zijn al ouder dan de ps3 ik denk dat ze kunnen wachten tot maart april 2009 maar dat is mijn mening

  4.   
    mitchelltje9's avatar

    ja ga maar omlaag met die prijs ja 😀

  5.   
    Mrn.'s avatar

    Mij maakt het niet uit, maar het liefst dat de prijs wel omlaag gaat ja.

  6.   
    Nejen's avatar

    Nou, mij maakt het eigenlijk niet uit, want ik heb al een ps3. Ze hadden het in het begin heel goed moeten doen, nu hebben de meeste mensen al een console. 😕

  7.   
    Rock-in's avatar

    ”noell2802″ schreef, "de xbox en de wii zijn al ouder dan de ps3 ik denk dat ze kunnen wachten tot maart april 2009 maar dat is mijn mening"

    Ik verwacht niet dat ze prijs zo direct aan die van de andere consoles koppelen. De consoles beïnvloeden elkaar wel, maar iedere maker heeft zo zijn strategie. 🙂