Far Cry 2 multiplayer gebaseerd op die van Call of Duty 4

Richard Gaetan, de Far Cry 2 multiplayer producer, heeft toegegeven dat de multiplayer van Far Cry 2 lichtelijk gebaseerd is op die van Call of Duty 4. Ze vonden het idee van de Call of Duty 4 multiplayer zeer goed, maar kregen het niet voor elkaar deze opzet naar de Far Cry 2 multiplayer te vertalen. De Call of Duty 4 formule zou te chaotisch zijn voor deze nieuwe Afrikaanse shooter.


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 staat gepland voor oktober van dit jaar en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  WhySoSerious?'s avatar

  dat zou echt zo vet zijn CoD 4 multiplayer is ook al geweldig 🙄 🙄

 2.   
  triniton's avatar

  weet niet zou het niet een goed idee zijn dat je dan gewoon met 50 spelers op de map wordt geplaats en dan een beetje bots afknallen met elkaar of tegen elkaar

 3.   
  Jarek's avatar

  triniton schreef, "weet niet zou het niet een goed idee zijn dat je dan gewoon met 50 spelers op de map wordt geplaats en dan een beetje bots afknallen met elkaar of tegen elkaar"

  Ja het lijkt me echt vet om zeg maar 30 vs 30 ofzo te spelen.
  De maps zijn toch groot.

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Kunnen ze het beter het zelfde doen als Battlefield, want in Far Cry 2 heb je ook voertuigen en in CoD 4 niet 😛 Ik hoop in ieder geval wel iets met voertuigen, anders wordt het weer zo snel 1tonig:wink:

 5.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Volgens mij bedoelen ze het rankingsysteem en de hevige actie die plaatsvond in Call of Duty 4

 6.   
  Mrn.'s avatar

  Zou zo geweldig zijn op 1 groot eiland Deathmatch 😛 .

 7.   
  delta62's avatar

  Cod 4 is cool!

 8.   
  Kilerden's avatar

  ”delta62″ schreef, "Cod 4 is cool!"

  Far Cry 2 is cooler! 8)

 9.   
  Alias's avatar

  Zolang ze maar iets moois maken van de multiplayer maakt het mij niks uit waar ze het op gebaseerd hebben.

 10.   
  pepijn112's avatar

  Kilerden_HELL schreef, "

  ”delta62″ schreef, "Cod 4 is cool!"

  Far Cry 2 is cooler! 8) "

  far cry 2 is zeker veel vetter 8)

 11.   
  ricklolps3's avatar

  ouw ooo jeaa 😆