Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe gameplay: Far Cry 2 – Sunset

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geรฏnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 staat gepland voor 24 oktober en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

GamersNET zal de komende week elke dag een Far Cry 2-trailer hosten, die de dag/nacht-cyclus van het spel behandelen. Vandaag de Sunset trailer, in hoge kwaliteit en ons eigen videoarchief.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ziet er zeer mooi uit ๐Ÿ˜ฎ

  Kweet alleen nog niet of de gameplay wel genoeg vernieuwd is na deel 1 ๐Ÿ˜‰

 2.   
  Bazzl's avatar

  lijkt me wel leuk, maar ik hoop wel dat er extra graphische instellingen voor de pc zijn en dat je toch wat meer mag knallen, ipv van telkens maar sneaken. ๐Ÿ˜•

 3.   
  pepijn112's avatar

  kwijl….. ๐Ÿ™„

 4.   
  BartG's avatar

  ..zucht.. ik.. wil.. deze.. game..spelen.. ๐Ÿ˜ณ

 5.   
  Redot's avatar

  Bazzl schreef, "lijkt me wel leuk, maar ik hoop wel dat er extra graphische instellingen voor de pc zijn en dat je toch wat meer mag knallen, ipv van telkens maar sneaken. ๐Ÿ˜• "

  ik het echt ben je ook geen rambo dus..

 6.   
  markos_89's avatar

  ziet er heel strak uit:|

 7.   
  Mrn.'s avatar

  Ik vind het al leuk wanneer ik er naar kijk, hou zou het zijn dan wanneer ‘ik’ speel ๐Ÿ˜› .

 8.   
  S4p4t6m's avatar

  vet spel, nu nog afwachten.

 9.   
  Jarek's avatar

  Lol je hoort ook aldoor een auto ofzo. ๐Ÿ˜›

 10.   
  Bazzl's avatar

  MiXiT schreef, "

  ”Bazzl” schreef, "lijkt me wel leuk, maar ik hoop wel dat er extra graphische instellingen voor de pc zijn en dat je toch wat meer mag knallen, ipv van telkens maar sneaken. ๐Ÿ˜• "

  ik het echt ben je ook geen rambo dus.."

  dat is dus echt een domme opmerking. In het echt ben je toch ook geen malariapatient. Net zo’n domme opmerking ๐Ÿ™„

 11.   
  Tollos's avatar

  ziet er weer zee vet uit! 8)

 12.   
  zultrax's avatar

  VET!! ๐Ÿ˜€ maar ik moet wel een muziekje draaien bij deze game want geluid is er niet veel. (ik zou ook niet weten wat voor geluid ze erbij zouden moeten plakken)

 13.   
  JonsoN's avatar

  Juist leuk toch, , dat er stukke in de game zijn waar je echt bijna niks of niemand tegenkomt.. waar het stil is en je alleen het geluid van de natuur hoort?..:P Vin ik wel tenminste..