Prijzen Core i7-platform `bekend`

Geduldige hardcore PC-gamers wachten nog heel even met het aanschaffen van nieuwe hardware, want Intel zal binnenkort met de Core i7 en bijbehorende X58-moederborden komen. De belangrijkste vraag voor velen: wat gaat dat kosten?

Inmiddels zijn er winkels in Nederland die de processors en moederborden alvast als pre-order kunnen aannemen. Zo zou de 2,93 GHz Core i7 940 zo’n 572,- euro gaan kosten. De op 3,2 GHz geklokte Extreme Edition 965 zou bijna 1011,- euro moeten gaan kosten. Een X58-moederbord zou rond de 341,- moeten kosten. Al met al ben je voor een processor en een moederbord dus al iets meer dan 900 euro kwijt.

De Core i7 is de nieuwste processorlijn van Intel. Door oner andere de geheugencontroller op de processor te plaatsen, een truc die AMD al langer toepast, moeten de prestaties nog beter worden dan voorgaande processors. De bijbehorende X58-chipset biedt verder ondersteuning voor zowel AMD’s CrossFire en NVIDIA’s SLI om meerdere videokaarten te combineren. Qua geheugen is DDR3 verplicht en bovendien werkt dit het beste in groepjes van drie, wat de prijs nog verder omhoog zal laten schieten.

  1.   
    ikbenrick's avatar

    `Mijn hele PC kostte 650 xD

  2.   
    Deadstriker's avatar

    Allemaal mooi en aardig die nieuwe CPU’s van intel maar bij games presteren ze hooguit 20% meer dan de QX 45nm en daarbij komt ook nog dat je een nieuwe moederbord en geheugen nodig hebt dus je krijgt er niet zo veel voor terug en het prijs kaartje is ook niet normaal!! 😉

  3.   
    Alias's avatar

    Of je wacht gewoon een tijdje tot de processors (nog meer) verbeterd zijn, en hun prijs is gedaald.

  4.   
    GTA_Gamer's avatar

    Zo zou de 2,93 GHz Core i7 940 zo’n 572,- euro gaan kosten. De op 3,2 GHz geklokte Extreme Edition 965 zou bijna 1011,- euro moeten gaan kosten.

    Dus voor een verschil van 0,27 Ghz betaal je 439 euro (77% !!) extra … 🙄

    Kan je net zo goed die van 572 euro pakken en dan clocken naar 3.2….of meer… 😆

  5.   
    Masterchief's avatar

    Hoezo, ddr3 geheugen verplicht ?? Is ddr2 niet genoeg meer ??

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    mijn pc koste 799 euro en draait ook nog best 😉

  7.   
    Narcist's avatar

    @Masterchief ze moeten met de tijd meegaan hè. De memorycontroller zit nu op de processor zelf, dus er is ook geen mogelijkheid om meerdere ‘formaten’ te ondersteunen.