Na WiiSpeak nu ook MotionPlus in The Conduit

De futuristische FPS van High Voltage, The Conduit, is een game waarnaar halsreikend wordt uitgekeken door de hardcore-hongerige gamers. Eerder al was bekend dat de game gebruik gaat maken van WiiSpeak, zodat de online functie die de game rijk is een stuk interessanter wordt. Ontwikkelaar High Voltage heeft nu tegen MTV gezegd dat ook de nieuwe gadget MotionPlus ondersteund zal worden in The Conduit.

Aangezien de game al een tijdje in ontwikkeling was en MotionPlus nog maar sinds de E3 onthuld is, heeft High Voltage de mogelijkheden van het apparaatje niet helemaal mee kunnen nemen in de game, een euvel dat we ook al bij Star Wars-games zagen. Wel doet men er alles aan om zoveel mogelijk van MotionPlus gebruik te maken. Het vervolg van The Conduit zal daarnaast volgens de developers veel meer gebruik maken van MotionPlus, bijvoorbeeld bij melee-aanvallen.


The Conduit moet een volwassen game worden, waarin je een agent speelt die probeert uit te vinden wat er echt is gebeurd na een aanval van aliens op Washington. De game wordt bestuurd door de Wii-mote te bewegen. De besturing is, net zoals bij games voor de Wii zoals Metroid Prime 3 en Medal of Honor 2, aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Deze twee games zijn een grote inspiratiebron voor de game The Conduit, dus dat belooft wat! Verder zal de game gebruik maken van de Quantum 3 engine, die is ontworpen om de grafische mogelijkheden van de Wii optimaal te benutten.

Het spel zal een online multiplayer mode bevatten waarin plaats is voor maximaal 16 mensen. In deze online multiplayer is het ook mogelijk om WiiSpeak te gebruiken. High Voltage is momenteel nog op zoek naar een uitgever voor The Conduit. Het spel staat gepland voor het eerste kwartaal van 2009.

  1.   
    ckerigon's avatar

    en houd dat in dat de mensen die zonder de motion plus zitten geen Conduit kunnen spelen?