Blizzard krijgt 6 miljoen schadevergoeding voor farmbots

In Amerika heeft Blizzard een rechtzaak gewonnen tegen een bedrijf dat farmbots verkocht, MDY Industries. De farmbots zorgden ervoor dat je spelkarakter experience kreeg zonder dat je als speler actief bezig hoefde te zijn. Volgens Blizzard, en nu dus ook volgens de rechter, is dergelijke software verboden middels de end user licence agreement.

De software werd aangeboden voor $25 en kende een abonnementsoptie die $5 kostte en is naar schatting zo’n 100,000 keer verkocht. Op basis van die gegevens vermoed Blizzard dat MDY Industries zo’n 2,8 miljoen dollar verdiend heeft.

De rechter kende een schadevergoeding van 6 miljoen toe aan Blizzard. Dit lijkt veel, maar volgens de BBC, die verslag deed, heeft de rechter een verzoek van Blizzard voor het twee- of drievoudige afgewezen.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King neemt je mee naar het continent Northrend. De verdorven Lich King Arthas, die in Warcraft III: The Frozen Throne verslagen werd, is terug en wil niets anders dan wraak. Arthas’s wens is om heel Azeroth uit te moorden, waardoor de schreeuw om een held steeds luider wordt. Aan jou de taak om Azeroth te beschermen tegen de kwade krachten van Arthas en om hem uiteindelijk te verslaan.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King verschijnt op 13 november voor de PC, als uitbreiding op World of Warcraft: The Burning Crusade.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    nou jonges doe er wat mee (het is wel handing zoon FARMBOTS ) of niet dan ha 😀

  2.   
    Tadao's avatar

    hurray blizzard

  3.   
    Lashrom's avatar

    ”ricklolps3″ schreef, "nou jonges doe er wat mee (het is wel handing zoon FARMBOTS ) of niet dan ha 😀 "

    Hey, ik hou je in de gaten heh ! We beginnen er niet aan … 😛

  4.   
    Jadaaaagggg's avatar

    Lashrom schreef, "

    ”ricklolps3″ schreef, "nou jonges doe er wat mee (het is wel handing zoon FARMBOTS ) of niet dan ha 😀 "

    Hey, ik hou je in de gaten heh ! We beginnen er niet aan … 😛 "

    ik denk dat hij het geld bedoeld en niet de farmbots 😉

  5.   
    Pack Leader's avatar

    Geweldig, Blizzard doet iets aan de Farmbots, ik report ze zelf ook altijd nadat ik ze ff geganked heb :P. 😉