Remedy verklaart trage ontwikkeling Alan Wake

Afgelopen woensdag dook ineens het nieuws op dat we deze maand een nieuwe Alan Wake-trailer kunnen verwachten. Vandaag bevestigt Remedy de komst van een nieuwe trailer later deze maand en tevens gaf de ontwikkelaar een verklaring omtrent de trage ontwikkeling van Alan Wake.

Dat het ontwikkelen van Alan Wake zo lang duurt heeft simpelweg te maken met het feit dat Remedy met een relatief klein team aan een grote open-wereld game werkt. Dit is een lastig proces en men wil echt goed de tijd hiervoor nemen. Remedy is zelf eigenaar van de Alan Wake-franchise en zodoende kan men zelf bepalen hoe lang ze aan de game willen werken.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees hier onze preview van Alan Wake.

Alan Wake zal in 2009 verschijnen voor de PC (Windows Vista) en Xbox 360.

  1.   
    B–T–B-8's avatar

    ok, ik kijk al uit naar die trailer.

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Van mijn part doen ze 10 jaar over een game!! als die maar super tof is vind ik alles goed 😆

  3.   
    -050- Critical's avatar

    aww deze haal ik voor xbox en niet voor mijn geliefde pc:( Geen vista bahhh