Wright: Spore is ontwikkeld voor casual gamers

In een interview heeft Will Wright toegegeven dat Spore ontwikkeld is voor casual gamers. Hardcore gamers speelden dan ook een minimale rol in de testfase. Wright:

    “With ‘Spore,’ we were intentionally not targeting the core gamer. Almost all of our testing was with Sims players and casual or non-gamers… I’d much rather hit that broader group.”

Ook werd aan hem gevraagd of hij denkt dat hardcore gamers nog steeds relevant zijn voor de markt. Op een bepaalde manier wel, vindt Wright.

    “Hardcore causes the craftsmanship of games to advance. I think you kind of need both – innovation and craftsmanship.”

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is inmiddels verschenen voor de PC, met spin-off versies voor de DS en iPhone.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als of we dit nog niet wisten 😛

  2.   
    martijn901's avatar

    mee eens maar blijft leuk

  3.   
    Rock-in's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Als of we dit nog niet wisten 😛 "

    Inderdaad. Ongelooflijk zonde, ze hebben hier een gigantische kans laten liggen. 😕

  4.   
    -050- Critical's avatar

    ik vind het jammer dat de hardcore gamers uit sommige genres worden gehouden:roll: klinkt dom misschien maar als iets te makkelijk is vind ik het saai en spore is fkin makkelijk

  5.   
    TotalPicnic's avatar

    een aantal hardcore gamers die ik ken pakken het anders redelijk professioneel aan.
    maar ik zie wel wat hioj bedoeld

  6.   
    Tollos's avatar

    dat kon je zelf ook wel bedenken 😉