Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe trailer: Nintendo DSi en aankomende games compilatie

Nintendo heeft tijdens een persconferentie in Tokio precies datgene gedaan waar iedereen al op zat te wachten: het onthullen van een vernieuwde handheld, namelijk de Nintendo DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter.

Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons in de lente van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  Ma-x-rinus's avatar

  Wow! ziet er vet uit! het lijkt alsof de graphics beter zijn ๐Ÿ˜€

 2.   
  Darkknight's avatar

  Ma-x-rinus schreef, "Wow! ziet er vet uit! het lijkt alsof de graphics beter zijn ๐Ÿ˜€ "

  ja idd ;o

 3.   
  GutZilla's avatar

  Ach…denk dat je met een DSlite en een 4 GB R4 kaart(zoals ik) een eind komt.

 4.   
  Arkanada's avatar

  Dus het is gwn een ds met meer functies!? ๐Ÿ˜†

 5.   
  gamerfreak23's avatar

  waarom 2 camera’s??? ik vin het wel een vet ding ik wou een nieuwe nintendo ds aanschaffen maar ik wacht wel tot de dsi maar kan nog wel ff duren