Far Cry 2 map editor vrijwel gelijk aan tools van de ontwikkelaar

De multiplayer producer van Far Cry 2, Gaetan Richard, heeft tijdens een interview laten weten dat de map editor die bij de game geleverd wordt bijna dezelfde functionaliteit biedt als de mogelijkheden die de in-house ontwikkelaars bij Ubisoft Montreal hebben.

Deze map editor zal bij alle versies geleverd worden en moet eenvoudig genoeg zijn om voor beginners bruikbaar te zijn, maar tevens biedt het fanatieke gamers genoeg mogelijkheden om complexe multiplayer mappen te maken. Richard vertelde:

    “The functionality of our development tools and the editor that ships with the game are pretty much the same. There are one or two things you can’t do with the public editor but for the most part you can do almost anything we could do in development such as terrain editing, placing thousands of objects, etc. Anything that’s useful in setting up a multiplayer game is there in the editor. And we think it’s really strong. We don’t believe there’s a map editor on console or PC that’s close to our Far Cry 2 map editor.”


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 verschijnt op 24 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Goed van ze tot ze dit ook op de console hebben gedaan. Maar wat ik me dus afvraag kun je dan ook single-player maps maken. 😮

  2.   
    Standley16's avatar

    singelplayer is een grote map hoe wou je daar maps van maken

  3.   
    Wouter's avatar

    Gewoon, delen van die 50 km2 uitknippen en er een map van maken. 😉

  4.   
    OkkieBOOMER's avatar

    kijk dat is mooi!

  5.   
    pepijn112's avatar

    heel vet, ben blij als die uit is 😀

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    De Unreal Editor is ook bijna hetzelfde als de tools van Epic games 😛

  7.   
    Jarek's avatar

    Dat vraag ik me ook af.
    Of je ook Singleplayer maps kan maken 😀

  8.   
    Bub’z's avatar

    …En toch heb ik liever de editor van Source games. Krijg je tenminste unieke gebouwen etc.

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    das wel gaaf dat het bijna gelijk is, ik weet alleen niet hoe die K dingen werken ik snap er nooit wat van net als BF vietnam(ja ik weet et al heel oud) toen ik dat 3/4 jr geleden speelde 😆

  10.   
    -050- Critical's avatar

    Hamst3r schreef, "…En toch heb ik liever de editor van Source games. Krijg je tenminste unieke gebouwen etc."

    opzich maar dat hij zo dicht in de buurt komt is wel heel straak 😉

  11.   
    Tollos's avatar

    vet!!

  12.   
    ps3 gek's avatar

    [b]Die map editor wordt heel erg uitgebreid. Zo’n 40.000 objects en je kut echt veel aanpassen. Hier zijn als het goed is screenshots te vinden: http://www.incgamers.com/Screenshots/2365/

  13.   
    Bub’z's avatar

    )wtw(Critical schreef, "

    ”Hamst3r” schreef, "…En toch heb ik liever de editor van Source games. Krijg je tenminste unieke gebouwen etc."

    opzich maar dat hij zo dicht in de buurt komt is wel heel straak 😉 "

    …waar komt hij dicht in de buurt? de source editor?

  14.   
    Alias's avatar

    Leuk dat er een editor mee komt waar je veel mee kan. 🙂 Wat ik me nu toch wel afvraag is of ze die opties die de developers wel aan kunnen afgeschermd zijn of er volledig uitgehaald.

  15.   
    B–T–B-8's avatar

    eerst boeide die map editor me niet veel, maar nadat ik die trailer van de console versie had gezien wilde ik hem meteen hebben 8)

  16.   
    ricklolps3's avatar

    ”pepijn112″ schreef, "heel vet, ben blij als die uit is 😀 "

    ik w8 ff 😆

  17.   
    nickykolkie's avatar

    ohh okee lol dat word leuk mappen maken 😆

  18.   
    NLkevvNL's avatar

    chill mss ga ik deze wel kope.. alstie uit is