GTA IV mag gewoon in Nieuw-Zeeland

GTA IV is nou typisch zo’n game die voor politieke relletjes zorgt, waaronder in Nieuw-Zeeland. De Society of Promotion of Community Standards wilde GTA IV namelijk laten verbannen, wat de 18+-rating die de game nu krijgt teniet zou doen. De Film and Literature Board of Review zou er voor moeten zorgen dat de game uit de Nieuw-Zeelandse schappen zou verdwijnen. Geen ondenkbaar scenario, want aan de andere kant van de wereld is het zelfs verboden om games als Manhunt en Postal 2 te bezitten. De kogel is nu echter door de kerk: GTA IV zal gewoon diens 18+-rating behouden. Hiermee lijkt de grens voor videogamegeweld in Nieuw-Zeeland wel zo’n beetje getrokken.


Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.
Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

  1.   
    Dy-88's avatar

    mij boeit het niet, maar als ze dat niet bij ons gaan doen dan word ik toch eens f*king boos!
    en als ze die wet in nederland toch instellen, dan denk ik dat over ene paar dagen die toch wordt geschrapt 😆

  2.   
    Eggie124's avatar

    haha.. stel he.. ik ga daar op vakantie en ik zou een laptop meenemen en en postal 2 ofzo.. (niet dat is zo ben maar dat terzeide) en ik geef me koffer af en ze zien die game.. word ik bahandeld als terrorist ofzo? of als ik het speel op me hotel kamer! nou wat dat betreft ben ik blij dat ik geen fan ben!! 😛

  3.   
    -050- Critical's avatar

    goed nieuws voor NZ

  4.   
    PaNNa's avatar

    Voila , de mensen krijgen hun zin. Zo hoort het gewoon! 🙂

  5.   
    delta62's avatar

    GTA is helemaal niet zo geweldadig hoor! Wat is er nou erg aan? Helmaal niks! De sommige films komen gewoon sadistische dingen in voor daar wordt nooit over gesproken. Waarom niet? Omdat mensen die nu in de politiek zitten ook films in hun jeugd hebben gezien. Als je over 10-20 jaar de politiek zou zien, dan is er helemaal geen rel over geweldadige games omdat er gamers in de politiek zitten! Lijkt mij wel leuk trouwens! 🙂 😀

  6.   
    mitchelltje9's avatar

    mooi anders word je tog crazy als je daar woont 😀

  7.   
    Capp's avatar

    Ik zie balkenende of bos al helemaal tekeer gaan op GTA 😛