Rock Band 2 verschijnt medio november in het Verenigd Koninkrijk

De eerste Rock Band game kende een vreemde planning wat betreft releases, want de game verscheen pas maanden na de Amerikaanse release in Europa, en toen ook niet eens direct in alle Europese landen. Ook Rock Band 2 lijkt dezelfde weg te bewandelen, want inmiddels is de game te verkrijgen in Amerika en moet Europa nog altijd wachten…

Toch lijkt het wachten deze keer van kortere duur, want een nieuwe advertentie om de Xbox 360 te promoten bij het casual-publiek, toont een releasedatum van november voor de Xbox 360 versie van Rock Band 2 in het Verenigd Koninkrijk. Electronic Arts heeft nog niet gereageerd, maar de advertentie lijkt vrij duidelijk bewijsmateriaal.

Het blijft nog onzeker wanneer de overige versies van Rock Band 2 verschijnen, laat staan wanneer de game ook in de Benelux zal verschijnen.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van รฉรฉn platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act verschijnt op een nog onbekende datum voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2.

  1.   
    -050- Critical's avatar

    eigenlijk best wel snel ๐Ÿ˜†

  2.   
    cpt of war's avatar

    rockband is niet zo goed guitar hero world tour moet veel beter zijn en je hebt nog keyboard ook nog willen ze he ๐Ÿ˜› en je hebt bekkens bij de drumstel van world tour zitten en de drums zijn veel beter als je hard slaat dan hoor je hem ook hard sla je zacht dan hoor je hem ook zacht ๐Ÿ˜› dus effe w8ten op world tour is veel beter vind ik ๐Ÿ˜›

  3.   
    ChielB's avatar

    Dat van een keyboard was een gerucht. Het ‘nieuwe instrument’ is, zoals onlangs werd onthuld, je eigen PC. Hiermee kan je in World Tour MIDI-tracks importeren.