Far Cry 2 DLC op dit moment al speelbaar

Volgens de website Play.tm is de extra downloadable content van Far Cry 2 momenteel al speelbaar, zo ondervond een redacteur tijdens een bezoek aan Ubisoft Montreal. Volgens producer Louis-Pierre Pharand is een prototype van de DLC al in een speelbaar stadium. Hij verklaarde:

    “Yes, We’re actually working on that, but I can’t say what the content of those will be: but they’re going to be fucking cool. We’re thinking they’re going to be pretty sweet actually. I actually played it yesterday… its really cool. We’re still going to be working on it after the game ships; I played the prototypes yesterday. Its going to be really awesome.”


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 verschijnt op 24 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    pepijn112's avatar

    YEEAAH dat is goed nieuws 😀

  2.   
    Alias's avatar

    Ze mogen me verassen met hun DLC,al denk ik nog steeds dat het hier om de toevoeging van roofdieren gaat.

  3.   
    -050- Critical's avatar

    Alias schreef, "Ze mogen me verassen met hun DLC,al denk ik nog steeds dat het hier om de toevoeging van roofdieren gaat."

    ja dat denk ik ook;)

  4.   
    Kilerden's avatar

    nu hopen dat ’t gratis is 😀

  5.   
    B–T–B-8's avatar

    dus dan zal het wel vroeg komen.