Rockstar heeft geëxperimenteerd met GTA op de Wii, werkte niet goed

Dan Houser, mede-oprichter van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, heeft uitgelegd waarom de Nintendo Wii nog geen Grand Theft Auto-titel heeft gezien en dat in de nabije toekomst waarschijnlijk ook niet zal gaan zien. Rockstar heeft namelijk wel geëxperimenteerd met een GTA-titel voor Nintendo’s console, maar het werkte gewoon niet lekker.

De Nintendo DS was echter een heel ander verhaal. Door de interessante features van de stylus is dat uiteindelijk het platform geworden waar een Grand Theft Auto-spinoff zal gaan verschijnen, namelijk Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

    “It didn’t feel natural to us, I guess. It really was that the DS felt like it had a lot of interesting challenges that would be totally different from what we’d done in the past,”

    “The stylus and the chance to use minigames in that way was really interesting and exciting to us, and we thought we could integrate seamlessly between those two modes. And it would be the chance to make something really good on a handheld with our handheld-focused team. That was really why we went that way,”

    “We haven’t really done any concrete, major thinking about the Wii, one way or another. They’re sort of separate issues.”

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 21 november uitkomen.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Jammer voor de WII bezitters 🙁

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Een Wii haal je ook echt niet voor hardcore spellen, dan moet je wel heel lang wachten steeds. Jammer maar logisch dat Rockstar er niks mee doet.

  3.   
    -050- Critical's avatar

    eindelijk een title die ik haal voor mijn ds 😛

  4.   
    GutZilla's avatar

    Ik lig er niet wakker om ofzow howr.

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    De Wii is ook niet voor zoiets gemaakt het is meer een echte party console hoevel auto rijden met de wii lijkt me best tof 🙂

  6.   
    Erikgame's avatar

    En volgende maand kondigen ze hem in eens aan.

  7.   
    PaNNa's avatar

    Zéér jammer voor de Wii, maar de console is het best voor Arcade games, boksen , bowling en Mario games.. Zo vindt ik de Wii goed!

  8.   
    WW's avatar

    Hm, was te verwachten dat het moeilijkheden met zich mee zou brengen. Maar helaas indd.

  9.   
    Overload14's avatar

    Zo zie je maar dat de Wii geen fatsoenlijke games heeft en enkel leuk is om te spele als je bv strontzat bent en dan gaat spelen

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    ach ja viel wel te verwachten

  11.   
    nickykolkie's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Jammer voor de WII bezitters 🙁 "

    ach boeit me niet zo ik heb geen wii dus wil er wel een maar dan ga ik hem meteen verkopen :p