Gamersnet.nl

Prijsvraagwinnaars: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Met S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky betreed je the Zone in een tijdperk voor dat van S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. De omgeving is hier nog een stuk instabieler met anomalies die veel actiever zijn dan je tot nu toe gewend bent. Je speelt een Stalker die net nieuw is the Zone en die de vrijheid heeft te doen wat ‘ie wil, of zich aan te sluiten bij één van de acht groeperingen binnen the Zone. Sluit je je ergens bij aan, dan kun je jezelf opwerken van nieuweling tot belangrijkste lid en is het de bedoeling nieuwe gebieden te veroveren en uiteindelijk zelfs bases van andere groeperingen te vernietigen. Onder de motorkap is ook veel veranderd: de PDA is verbeterd, net als de AI.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky is op 12 september uitgekomen voor de PC. De review van het originele S.T.A.L.K.E.R kun je hier lezen.

In samenwerking met Atari mochten we maar liefst vijf exemplaren van deze game weggeven aan degenen die het antwoord wisten op de vraag in welk jaar de kernramp in Tjernobyl plaatsvond en bij welke grote stad dat in de buurt was. Het antwoord op de vraag in welk jaar dit plaatsvond was makkelijk, 1986, maar de grote stad die wij wilden horen was Kiev en daar waren de meningen toch wel erg over verdeeld.

Desondanks moesten wij toch uit een grote stapel goede inzendingen vijf winnaars trekken. Dit zijn geworden:

    Astrid Bubbert uit Alkmaar

    Lauwrenz Timmermans uit Best

    Maarten Looman uit Arnhem

    Toon van Boxel uit Rotterdam

    Richard Brunsveld uit Heerlen

Prijsvraagwinnaars gefeliciteerd!