Grand Theft Auto IV DLC officieel bevestigd voor de herfst

Eerder deze maand onthulde een bron bij Rockstar North al dat de downloadable content (DLC) voor Grand Theft Auto IV goed op schema lag om in november te verschijnen voor de Xbox 360. Er was daarvoor namelijk wat verwarring ontstaan toen Take-Two aangaf dat deze extra content mogelijk pas in januari zou verschijnen.

Vandaag maakt Microsoft aan de onzekerheid een einde, want men heeft bevestigd dat de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto IV nog voor de Kerst voorzien zal worden van de langverwachte downloadable content.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 21 november uitkomen.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tot de PC versie uitkomt van GTA 4 vermaak ik me nog steeds met GTA 2 hoor ๐Ÿ˜›

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik denk eigenlijk niet dat de dlc iets bijzonders wordt, het zal wel meer van hetzelfde zijn. Ga naar plaats X, dood meneer Y enz. ๐Ÿ™

  3.   
    zizou9's avatar

    is het nou kerst of Herfst ๐Ÿ˜›

  4.   
    -050- Critical's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tot de PC versie uitkomt van GTA 4 vermaak ik me nog steeds met GTA 2 hoor ๐Ÿ˜› "

    ik doe vicee;) Maar een vraagje zit deze DLC al in de pc versie of zul je die erbij moeten downloaden of kopen of komt hij helemaal niet en dat zou zonde zijn ๐Ÿ™„

  5.   
    Kilerden's avatar

    Yey, kunnen we weer lekker verder spelen ๐Ÿ˜€

  6.   
    delta62's avatar

    mooi ik ga hem zeker kopen. Hoeveel gaat hij kosten is nu nog de vraag!