De band geeft alles in nieuwe trailers Rock Band 2: The Opening Act

Hoewel wij Europeanen nog steeds moeten wachten totdat het eerste Rock Band-deel voor alle platformen straks bij ons in de winkels ligt, is voor de Verenigde Staten het tweede deel alweer in aantocht. Rock Band 2: The Opening Act moet weer het bandgevoel bij gamers naar boven halen en vandaag krijgen we een zevental gameplay trailers te zien.


Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act moet vanaf september in de Amerikaanse winkels liggen voor de Xbox 360, de PlayStation 3-versie volgt later.

Een Europese releasedate van Rock Band 2 is vooralsnog onbekend. Het eerste deel is hier al verschenen voor de Xbox 360 en komt op 25 september ook nog uit voor de PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

  1.   
    Jarek's avatar

    Dit word wel vet denk ik. 😀

  2.   
    Overload14's avatar

    word idd heel leuk 😀

  3.   
    Headdy NL's avatar

    Exact hetzelfde als Rock Band 1, alleen nieuwe nummers is het eerste watik nu denk 🙄

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ja aan deze filmpjes kan je nog niet zien of er nog wat veranderd is 🙁

  5.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ze zullen die instrumenten wel wat verbeterd hebben, maar ik zou toch eerder voor Guitar Hero World Tour gaan. Bekkens op dat drumstel, touch sensitive instrumenten en een music maker. Klinkt wel vetter. 8)

  6.   
    -050- Critical's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Ze zullen die instrumenten wel wat verbeterd hebben, maar ik zou toch eerder voor Guitar Hero World Tour gaan. Bekkens op dat drumstel, touch sensitive instrumenten en een music maker. Klinkt wel vetter. 8) "

    ik vond guitar hero zowieso vetter dan rockband 😆