Heavy Rain mikt op 8 tot 12 uur speeltijd

Heavy Rain was toch wel een van de grootste verrassingen van de Games Convention in Leipzig, getuige ook onze veelbelovende preview. Net als in de spirituele voorganger Fahrenheit staat het maken van keuzes centraal in Heavy Rain, waarbij elke situatie op diverse manieren opgelost kan worden en waarbij je vele, emotionele beslissingen dient te nemen.

Volgens de baas van ontwikkelaar Quantic Dream, David Cage, zal deze PS3-thriller ongeveer 8 tot 12 uur aan speeltijd bieden om de game een keer te doorlopen. Een precieze speeltijd laat zich nog raden, aangezien alles nog volop in productie is. Toch zullen fanatieke gamers veel meer met Heavy Rain kunnen doen door ook alle mogelijke opties (keuzes) te benutten en de game meedere keren uit te spelen.


Mensen houden van het bestuderen van andere mensen. Heavy Rain doet precies dat, maar combineert dat met de grootste kracht van gaming: je mag nu zelf de keuzes en dus het verhaal maken. Combineer dat met een geweldige engine die virtuele mensen als nooit tevoren op het scherm tovert, een getalenteerd team en een script van 2000 pagina’s en je hebt een game met een ongelofelijke potentie. En dan niet alleen de potentie om geweldig te worden; het heeft ook dat speciale aura van games als Shadow of the Colussus en Okami. Het heeft de potentie om spelers te raken zoals weinig andere games dat doen en zo’n game te worden die we ons over tien jaar nog herinneren. De potentie van Heavy Rain is ‘mind-blowing’.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze Leipzig-preview!

Heavy Rain wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2009 uitgebracht, exclusief voor de PlayStation 3.

  1.   
    Mattmerize's avatar

    Ja door al die verschillende opties lijkt het mij inderdaad wel leuk om ‘em meerdere keren te spelen.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dat is best weinig zeg ๐Ÿ˜ณ

  3.   
    ChielB's avatar

    8 tot 12 uur is voor 1x uitspelen. Als je de preview leest zijn de keuzes en mogelijkheden dusdanig dat je de game erg vaak kunt uitspelen met een compleet andere ervaring en verhaallijn. ๐Ÿ™‚

  4.   
    -050- Critical's avatar

    ChielB schreef, "8 tot 12 uur is voor 1x uitspelen. Als je de preview leest zijn de keuzes en mogelijkheden dusdanig dat je de game erg vaak kunt uitspelen met een compleet andere ervaring en verhaallijn. ๐Ÿ™‚ "

    hebben ze het met oog daarop ook zo kort gehouden? zodat je het vaker wilt spelen? ๐Ÿ™„ lijkt me een logische zet als ze zo redeneren

  5.   
    Narcist's avatar

    Pfft, 12 uur. Ook al kan je een game op 1000x verschillende manieren uitspelen, de rode lijn blijft hetzelfde. Replay-waarde wordt imo wel steeds minder.
    Jammer dat er geen games meer uitkomen waar je makkelijk 100+ uur aan kan besteden voordat je het hebt uitgespeeld :/

  6.   
    ChielB's avatar

    )wtw(Critical schreef, "hebben ze het met oog daarop ook zo kort gehouden? zodat je het vaker wilt spelen? ๐Ÿ™„ lijkt me een logische zet als ze zo redeneren"

    8-12 uur is wat mij betreft best een mooie tijd voor een dergelijke game. Een topgame als Uncharted: Drake’s Fortune duurde ook niet lang, maar wist wel elke seconde te boeien. Kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    Overload14's avatar

    ChielB schreef, "

    ”)wtw(Critical” schreef, "hebben ze het met oog daarop ook zo kort gehouden? zodat je het vaker wilt spelen? ๐Ÿ™„ lijkt me een logische zet als ze zo redeneren"

    8-12 uur is wat mij betreft best een mooie tijd voor een dergelijke game. Een topgame als Uncharted: Drake’s Fortune duurde ook niet lang, maar wist wel elke seconde te boeien. Kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. ๐Ÿ˜‰ "

    8 tot 12 uur vind ik ook best weinig. Is veel te kort ik heb liever een game waar je echt maanden aan zit

  8.   
    Mattmerize's avatar

    Overload14″]

    ”ChielB schreef, "[quote=”)wtw(Critical” schreef, ".."

    8-12 uur is wat mij betreft best een mooie tijd voor een dergelijke game. Een topgame als Uncharted: Drake’s Fortune duurde ook niet lang, maar wist wel elke seconde te boeien. Kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. ๐Ÿ˜‰ "

    8 tot 12 uur vind ik ook best weinig. Is veel te kort ik heb liever een game waar je echt maanden aan zit[/quote]

    Dan moet je een MMORPG zoeken. Het is een feit dat games steeds korter worden:cry:.

  9.   
    stormtrooper's avatar

    wel fijn dat Het niet zo lang duurt om hem uit te spelen, dan kan ik het nog een keer uit spelen op allerlei andere manieren! Hier is over nagedacht ๐Ÿ˜‰

  10.   
    ps3 gek's avatar

    Dat vond ik zo leuk aan Gran Turismo 4. Echt zo’n anderhalf jaar gespeeld, je begint bij tweedehandse autos en eindeigt bij formule 1! Echt geweldig. ๐Ÿ™‚

  11.   
    Pack Leader's avatar

    Soort fable idee, speeltijd 6-10 uur. Maar met side quests 9-13 uur. En dan dat vermenigvuldigen met 6. is toch gauw zo’n 60 uur. Dan heb je ook wel alles gezien :D. ๐Ÿ˜‰