Capcom: meer dan 400 mensen werken aan Resident Evil 5

Capcom heeft grootse verwachtingen van Resident Evil 5, net zoals de grote groepen fans die vol ongeduld wachten op de release van de game. De ontwikkelaar laat vandaag enkele interessante details los omtrent deze nieuwe game en de Resident Evil-serie in het algemeen.

Zo is men van plan om 2,3 miljoen exemplaren van Resident Evil 5 straks te verkopen. Om een zo perfect mogelijke game af te leveren, werken meer dan 400 mensen aan deze titel. De graphics worden tot in het kleinste detail uitgewerkt en men is in Afrika geweest om inspiratie op te doen voor de omgevingen. Dit alles moet leiden tot ongekend mooie contrasten tussen omgevingen bij daglicht en als de duisternis zijn intrede doet.

Ten slotte laat Capcom weten dat de hele Resident Evil-serie inmiddels wereldwijd al 34,5 miljoen verkopen heeft opgeleverd.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  -050- Critical's avatar

  wat zijn die screens mooi :D:D:D ik ben er klaar voor ๐Ÿ™„

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik heb altijd veel waardering voor de mensen die er de tijd en het geld insteken zodat de game perfect word inplaats van het gehaast en dat het spel maar half word afgemaakt want we betalen toch altijd de volle prijs voor een game maar de 65 Euro die ik in deze game ga insteken word het echt waard
  ๐Ÿ˜‰ (veel goede ervaringen met Resident Evil 4)

 3.   
  Yostie Montana's avatar

  Klinkt allemaal heel erg goed. Hopen dat het bij de release niet tegen gaat vallen.

 4.   
  Mattmerize's avatar

  400 lijkt me nogal onnodig veel.Aan LittleBigPlanet werken er maar 25, en die wordt (in mijn ogen dan) minstens zo goed (die game gaat bewijzen dat je niet per se een geweldadig spel moet maken wil een een succesvolle maken).

 5.   
  Odys's avatar

  En het is geen van allen opgevallen dat het Resident Evil 4.5 is?

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Odys schreef, "En het is geen van allen opgevallen dat het Resident Evil 4.5 is?"

  Uhm nee ??!! ๐Ÿ˜† Hoe bedoel je ?

 7.   
  tinusjeh's avatar

  deze moet ik hebbe kan nie w8ten tot dat hij uitkomt :D:D:D:P

 8.   
  PaNNa's avatar

  Odys schreef, "En het is geen van allen opgevallen dat het Resident Evil 4.5 is?"

  Nee , maar er is wel iets opgevallen bij mij dat je nu onzin uitkraamt.
  Deze game wordt beestig :D.

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  Van die 400 mensen zullen er ook wel wat in afrika zelf zitten om daar materiaal voor de textures en omgevingen te verzamelen ๐Ÿ˜†

 10.   
  MauriceV's avatar

  Mooie screens ๐Ÿ˜‰