Gamersnet.nl

Star Wars: The Force Unleashed toch nog richting PC?

Medio mei kwam het vervelende bericht voor PC-gamers dat er geen PC-versie van Star Wars: The Force Unleashed zou verschijnen. Het grootste struikelblok was het feit dat de game forse systeemeisen zou krijgen, waardoor men een minder groot publiek zou kunnen bedienen.

Tijdens het NVISION 08 evenement kwam echter een grote verrassing aan het licht. Vik Sohal, directeur bij het bedrijf dat de DMM physics-techniek voor The Force Unleashed heeft ontwikkeld, onthulde namelijk dat men toch een PC-versie heeft. Hij sprak:

Dit is natuurlijk nog verre van een officiële aankondiging, maar het ziet er naar uit dat men toch besloten heeft om de relatief stevige systeemeisen voor lief te nemen. Mogelijk speelt Nvidia’s CUDA-technologie, waarbij de GPU ook zaken als physicsberekeningen kan afhandelen, een rol bij het besluit om toch nog een PC-versie op te zetten.

We wachten in spanning op een officiële bevestiging van dit gerucht, maar er lijkt dus goed nieuws aan te komen voor PC-gamers…

Star Wars: The Force Unleashed speelt zich af tussen Episode III en IV, waarbij je de rol speelt van The Secret Apprentice, een geheimzinnige leerling van Darth Vader. Leer en verbeter vier krachtige Force-skills en maak korte metten met de Jedi.

Star Wars: The Force Unleashed verschijnt op 19 september voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PSP en Nintendo DS.