Grand Theft Auto IV DLC op schema voor november

Eerder dit jaar maakte Take-Two bekend dat de downloadable content voor Grand Theft Auto IV, exclusief voor de Xbox 360, vertraagd was. De extra content zou tussen begin november en eind januari verschijnen.

Bronnen dicht bij Rockstar North laten echter weten dat de downloadable content goed op schema ligt om tegen het einde van november uitgebracht te worden, wat mooi samen zou vallen met de release van de PC-versie. De extra content zal uit tenminste twee episodes bestaan met een lengte van ongeveer 10 uur, inclusief nieuwe Achievements om vrij te spelen.

Voorlopig blijft het speculeren over de concrete inhoud, waarbij de geruchten variëren van nieuwe stadswijken tot extra side-missions met nieuwe verhaallijnen om te ontdekken. Het is ook nog onduidelijk welk prijskaartje aan deze downloadable content zal hangen.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 21 november uitkomen.

  1.   
    Capp's avatar

    Nice.. en meteen ff bij de pc in doen. Omdat wij extra hebben zitten wachten (Y) 😀

  2.   
    Faex's avatar

    Capp schreef, "Nice.. en meteen ff bij de pc in doen. Omdat wij extra hebben zitten wachten (Y) 😀 "

    ja echt wel 😥

  3.   
    Kilerden's avatar

    w00t, kan ik weer ff verder 😀

  4.   
    LXZ-76's avatar

    ze hadden toch gezegd dat het 1600 points zou gaan worden.

  5.   
    delta62's avatar

    Nice, hopelijk niet te duur 🙁

  6.   
    martyntjee's avatar

    jammer dat je da niet heb op de ps3 😮

  7.   
    stormtrooper's avatar

    nou goed nieuws!

  8.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Hopelijk word het goed!