Capcom bevestigt nieuwe besturing voor Resident Evil 5

Een groot punt van kritiek van vele Westerse gamers over Resident Evil 5, is dat de besturing van de game gelijk is aan de besturing van Resident Evil 4. Volgens critici voelt die besturing erg gedateerd aan, met het oog op alle huidige vooruitgang in de interactie tussen speler en spel.

Tijdens de E3 gaf producer Jun Takeuchi van Capcom al hints dat men de besturing nog zou gaan aanpassen en inmiddels heeft hij bevestigd dat we tijdens de Tokyo Game Show de nieuwe besturing van Resident Evil 5 aan het werk kunnen zien. Het is nog niet helemaal duidelijk welke veranderingen zijn doorgevoerd, maar Takeuchi omschreef het als “Gears-achtig”.

De geruchten doen hierdoor momenteel de ronde dat Resident Evil 5 meer richting run-and-gun gaat, in plaats van het traditionele walk-stop-shoot. De Tokyo Game Show begint op 9 oktober, dus over een maand weten we wat ons straks te wachten staat…

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Klinkt wel beter, wat meer snelheid is niet verkeerd. Vooral de co-op lijkt me vet. ๐Ÿ™‚

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Japanse games worden hier steeds populairder ๐Ÿ˜› Dat vind ik wel tof ๐Ÿ˜›

 3.   
  PaNNa's avatar

  Oh een aanpassing, dat word wennen :(.

 4.   
  stormtrooper's avatar

  zooo iets niews te doen!

 5.   
  -050- Critical's avatar

  jammer als iedereen het gears of war malletje overneemt is er zo weinig afwisseling ๐Ÿ™ en re4 vind ik heerlijk om te spelen ๐Ÿ™„