Originele Red Alert gratis te downloaden

Bij wijze van viering van het 13-jarig bestaan van Command & Conquer heeft Electronic Arts besloten het eerste deel van Red Alert vrij te geven aan het publiek.

Vanaf nu hoef je dus niet meer in het bezit te zijn van de originele gamediscs of één van de pakketten waarin ze gebundeld zijn, je kunt ze gewoon downloaden en de game spelen.

Command & Conquer: Red Alert was de prequel van de eerste Command & Conquer, waarin door tijdreizen de Tweede Wereldoorlog zoals wij die kennen nooit heeft plaatsgevonden. De Koude Oorlog maakt verder plaats voor een volle wereldoorlog tussen de USSR en de Geallieerden. Josef Stalin laat zich hierbij voorlichten door Kane, die het conflict gebruikt om The Brotherhood of Nod later de wereld te kunnen laten overnemen. De basis van de GDI wordt ook in Red Alert gelegd. Volgende delen van de Red Alert-serie zouden echter in een alternatief universum plaatsvinden.

De originele discs zijn als afzonderlijke ISO’s van ongeveer 500 MB hier en hier te downloaden.

  1.   
    GraveDevil's avatar

    Zeker wel vet! Red Alert 2 is, ondanks de graphics, toch nog best wel leuk. Alleen deze ga ik niet spelen op mijn 20” widescreen. Kreeg al hoofdpijn van de resolutie van RA2, en denk niet dat deze verbetering geeft.

  2.   
    OkkieBOOMER's avatar

    klassiek!

  3.   
    Deadstriker's avatar

    GraveDevil schreef, "Zeker wel vet! Red Alert 2 is, ondanks de graphics, toch nog best wel leuk. Alleen deze ga ik niet spelen op mijn 20” widescreen. Kreeg al hoofdpijn van de resolutie van RA2, en denk niet dat deze verbetering geeft. "

    Je kan de resolutie ook wel aanpassen op bijvoorbeeld 1680×1050

  4.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    kan niet op vista 😡

  5.   
    Tadao's avatar

    ”noell2802″ schreef, "kan niet op vista 😡 "

    wel met first decade,daar kannet makkelijk
    en sinds EA westwood overnam,denkik soms da RA 1 beter is dan RA 3 :P(kheb beta) en tiberium dawn of tiberium sun veel beter dan tiberium wars (kheb hier alle spelle die verkrijgbaar zijn van C&C xD) P.S. http://www.youtube.com/watch?v=5T1EInkLpvM parody op tiberium dawn xD(gemaakt met spel beelden,gwn video nog,nie slideshow xD)P.P.S. mc gyver zitter in:P P.P.P.S. sommige zegge da alsje RA 3 pre-ordered RA 2 ook gratis is(ach ja,kheb RA 2 al xD)

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Nou op windows xp media center doet die het ook niet dan maar eens proberen met msdos box 😉 Heb dit spel altijd gespeelt toen ik klein was heb er weer helemaal zin in haha die goeie mooie oude games 😆

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Dus voor deze game moet je helemaal Virtual pc installeren, dan daarop nog een keer Windows 95 of 98 op installeren en dan kan je de game pas spelen 😕 😆

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    oke wel leuk alleen ik vind red alert 1 niet echt leuk ik vond Red alert 2 wel leuk

  9.   
    GraveDevil's avatar

    Stryker schreef, " Je kan de resolutie ook wel aanpassen op bijvoorbeeld 1680×1050"

    Dat zal wel niet het eerste zijn wat ik heb geprobeerd 🙄 Dit veranderde te weinig aan de siuatie.

  10.   
    Tadao's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Dus voor deze game moet je helemaal Virtual pc installeren, dan daarop nog een keer Windows 95 of 98 op installeren en dan kan je de game pas spelen 😕 😆 "


    ik heb vista en daar doetie t gwn…

  11.   
    -050- Critical's avatar

    deathM schreef, "

    ”noell2802″ schreef, "kan niet op vista 😡 "

    wel met first decade,daar kannet makkelijk
    en sinds EA westwood overnam,denkik soms da RA 1 beter is dan RA 3 :P(kheb beta) en tiberium dawn of tiberium sun veel beter dan tiberium wars (kheb hier alle spelle die verkrijgbaar zijn van C&C xD) P.S. http://www.youtube.com/watch?v=5T1EInkLpvM parody op tiberium dawn xD(gemaakt met spel beelden,gwn video nog,nie slideshow xD)P.P.S. mc gyver zitter in:P P.P.P.S. sommige zegge da alsje RA 3 pre-ordered RA 2 ook gratis is(ach ja,kheb RA 2 al xD)"

    dat van ea is onzin:P

  12.   
    NLkevvNL's avatar

    vet