Extra content Grand Theft Auto IV en nieuw Xbox 360-dashboard in november?

Eerder deze maand was het grote moment eindelijk daar: de aankondiging van Grand Theft Auto IV voor de PC. Deze PC-versie zal in november verschijnen, maar het ziet er naar uit dat ook de Xbox 360-versie in november een speciale behandeling zal krijgen.

Volgens de geruchten zal Microsoft medio november namelijk het nieuwe Xbox 360-dashboard introduceren, samen met de langverwachte downloadable content (DLC) voor Grand Theft Auto IV. Deze extra content moet voor ongeveer 15 uur aan nieuwe gameplay gaan zorgen. Het is nog onduidelijk wat we precies kunnen verwachten van de DLC. Wij hopen in elk geval op een paar interessante characters en misschien zelfs een nieuw gebied om te betreden.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 21 november uitkomen.

  1.   
    Capp's avatar

    Vette shit.. En als ze dat nieuwe 15 uur aan gameplay ook meteen ff in de pc versie gooien.. kan mijn dag dan niet meer kapot ๐Ÿ˜€

  2.   
    craz's avatar

    Capp schreef, "Vette shit.. En als ze dat nieuwe 15 uur aan gameplay ook meteen ff in de pc versie gooien.. kan mijn dag dan niet meer kapot :D"

    Je dag kan dus nog kapot ๐Ÿ˜›

    En waarchijnlijk maken ze dan later een expansion pack voor de pc

  3.   
    Capp's avatar

    :P.. ik weet haast wel ckr dat ze die 15 uur extra ook in de p.c. gooien.. ๐Ÿ˜‰ We moete ook zo lang wachten ๐Ÿ˜€

  4.   
    Alias's avatar

    Ze hebben in ieder geval genoeg tijd om die 15 uur in de pc versie te stoppen. Zou wel mooi zijn als ze dat deden.

  5.   
    Jarek's avatar

    Ze hebben al lang aangekondigd dat ze extra content zouden geven voor de 360.Dus ik weet niet of ze het ook gelijk in de pc versie doen.

  6.   
    Koen's avatar

    Moet je betalen voor die extra dlc?

  7.   
    Kilerden's avatar

    ik hoop van neit

  8.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Ik hoop dat PC versie die content gelijk heeft

  9.   
    B–T–B-8's avatar

    vet ja, ben benieuwd wat het is. ๐Ÿ™„

  10.   
    delta62's avatar

    Vet ik wacht er inderdaad op!

  11.   
    RinusReetRidder's avatar

    Dit krijgt de PC versie echt vrijwel zeker niet meteen. Je zult er wel voor moeten betalen als het straks voor de x360 verschijnt, want zo is Microsoft met Xbox Live nou eenmaal. En dan begin 2009 komt het nog wel een keer gratis voor de PC versie.

    Betaal er in elk geval graag wat voor in november. 15 uur is toch niet weinig, wordt vast weer lekkere actie. ๐Ÿ˜€

  12.   
    plesticmen's avatar

    zoizo dikke schitttttttttt

  13.   
    Kaassouffl3's avatar

    Blegh mijn Gta 4 is dood.. moek haast nog een nieuwe gaan kopen ook!

  14.   
    Julius's avatar

    ik vind dat nieuwe dashboard wel hard ๐Ÿ™‚

  15.   
    Tollos's avatar

    lijkt mij wel vet