Ontwikkelaar Hellgate: London definitief dicht, aldus Schaefer

Max Schaefer, mede-oprichter en chief operating officer van Flagship Studios, heeft bekend gemaakt dat de studio nu definitief gesloten is. De afgelopen tijd is de studio nog open geweest maar dat was louter om de zaken af te ronden. Verder vertelde hij ook dat er een aantal initiatieven waren die de studio hadden kunnen redden, maar die uiteindelijk op niets uit liepen. Er zijn veel gesprekken gevoerd en voor een tijd leek het er ook op dat de studio gewoon open zou kunnen blijven, maar dat is nu van de baan. Schaefer:

  “In the end, it was just too entangled to get a good deal in place, and so we had to close down. It was really kind of a wrenching, horrible period actually, and we learned a lot from it. We’d do things differently next time for sure.”


De intellectuele eigendommen van Flagship, te weten Mythos en Hellgate: London, zijn inmiddels overgenomen door T3 entertainment. De Aziatische ontwikkelaar heeft een studio in San Francisco geopend met als doel de games verder te ontwikkelen.

Het ontwikkelteam achter Mythos, Flagship Seattle, is inmiddels opnieuw begonnen onder de naam Runic Games. Deze studio wordt geleid door Max Schaefer, mede oprichter van Flagship Studios en eerder ook Blizzard North, en Travis Baldree, de projectleider van Mythos. Runic Games heeft gezegd binnenkort met aankondigingen te komen omtrent eigen projecten.

 1.   
  craz's avatar

  Ja dat is balen voor hem.

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Boeie ze hebben nu toch alweer een nieuwe studio zo te zien 🙂

 3.   
  Ika Q's avatar

  Hopelijk blijven de servers ook lang online.

 4.   
  B–T–B-8's avatar

  heb, Hellgate London nooit gespeeld, dus boeit me niets.