Wright overweegt TV shows en films over Spore

Will Wright is de laatste dagen druk bezig zijn paradepaardje Spore te promoten. In een recent interview gaf hij aan allerlei wilde plannen te hebben voor zijn project, waarbij hij ver buiten het gamesgebied denkt. Zo stelt hij dat er misschien zelfs TV shows of films over Spore te maken zijn.

  “With Spore, we’re looking way outside the game space, such as TV, movies, etc.”

Wright is voornamelijk bezig zijn nieuwe grote naam zo breed mogelijk uit te smeren, waarbij hij meerdere doelvlakken wilt raken. Niet alleen gamers krijgen dalijk te maken met Spore, ook mensen die nog nooit een controller hebben aangeraakt zullen straks bekend zijn met het fenomeen.

  “We’re going to be much more intelligent about harvesting other market opportunities for Spore than we were with The Sims, which as big as it was in the game space, pretty much remains in the game space.”

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore komt op 5 september uit voor de PC.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Als ik meer wil weten over de Evolutie en wat voor rare idioot uitziende dieren er op de wereld zijn kijk ik wel naar National geografic of Discovery πŸ˜› Maak alsjeblieft geen Tv show van of het spel moet goed lopen net als de Sims. Dadelijk maaken ze net zo veel films van de delfde game als ze uitbreidingen maken van de Sims πŸ˜†

 2.   
  Koen45's avatar

  Hehe lijkt me wel gaaf zo’n spore tv show xD

 3.   
  Kilerden's avatar

  welkom terug bij:

  “Het leven van wezen #3.215.689 en z’n familie!”

 4.   
  Erikgame's avatar

  Doe maar niet.

 5.   
  martyntjee's avatar

  volgens mij word ddan dat een beetje hetzelfde als ” Viva Piniata ” ???? 😳

 6.   
  nickykolkie's avatar

  Eazy-E schreef, "Hehe lijkt me wel gaaf zo’n spore tv show xD"

  ja πŸ˜†

 7.   
  Enhanced's avatar

  martyntjee schreef, "volgens mij word ddan dat een beetje hetzelfde als ” Viva Piniata ” ???? 😳 "

  haha, miss moet je dan eerst eens lezen waar het over gaat πŸ˜‰

  Verder moeten ze de hype niet overschatten, ik zou het bij het spel laten.

 8.   
  Julius's avatar

  ok hij moet niet te ver gaan………..

 9.   
  GraveDevil's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Als ik meer wil weten over de Evolutie en wat voor rare idioot uitziende dieren er op de wereld zijn kijk ik wel naar National geografic of Discovery πŸ˜› Maak alsjeblieft geen Tv show van of het spel moet goed lopen net als de Sims. Dadelijk maaken ze net zo veel films van de delfde game als ze uitbreidingen maken van de Sims πŸ˜† "

  4 Letters, en Wright werkt nog steeds voor EA, dus je zou het al kunnen raden πŸ˜‰

  Hint: G-E-L-D

 10.   
  jungler's avatar

  nja G-E-L-D endan da lijkt mij wel iets πŸ˜†

 11.   
  B–T–B-8's avatar

  ik heb daar niet zo een geod gevoel bij, dus van mij mag ie het laten πŸ™‚

 12.   
  Tadao's avatar

  liever nie,strax krijgje nog zo’n typische jaren tachtig show over een bepaald wezen,of kleuterserie’s O.o

 13.   
  Capp's avatar

  Haha.. Briljant.. Allemaal van die lopende dildo’s over het scherm.. Whaha.. πŸ˜€

 14.   
  Alias's avatar

  Ik vind spore zeker een mooie creatie die zijn aandacht verdiend, maar dan op het platform waarvoor hij uitkomt. Een tv show en / of film van spore is in mijn ogen overbodig. πŸ˜‰