MadWorld verpest het vriendelijke imago van de Wii

Als we één toekomstige Wii-titel moeten aanwijzen die toch wel erg opvalt, dan is het zeker MadWorld. Deze extreem bloederige actiegame lijkt volledig misplaatst op de kindvriendelijke console van Nintendo, maar daar denken de mensen van ontwikkelaar PlatinumGames heel anders over.

Toch is deze heftige game onder de aandacht gekomen van het Britse Mediawatch-UK, een organisatie die strijdt voor correcte televisie, games en films. MadWorld zou het vriendelijke imago van de Wii verpesten, zo verklaarde directeur John Meyer:

    “I hope the British Board of Film Classification (BBFC) will view this with concern and decide it should not be granted a classification. What the rest of world does is up to them. We need to ensure that modern and civilised values take priority rather than killing and maiming people. It seems a shame that the game’s manufacturer have decided to exclusively release this game on the Wii. I believe it will spoil the family fun image of the Wii.”

De makers van het lieflijke Okami presenteren het minder lieflijke MadWorld, exclusief voor de Wii. De game heeft, net als Okami, een interessante stijl. Alles is zwart-wit, behalve de liters bloed die over het scherm gutsen. De game draait om brute kills met kettingzagen, verkeersborden, je kan het zo gek niet bedenken. Deze overdreven actie gaat gepaard met veel humor en ironie, wat MadWorld tot een bijzondere Wii-titel maakt.

MadWorld verschijnt begin 2009 voor de Wii.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Waar maakt het nou weer uit waar je een game op speelt 😕 Er komen ook genoeg kinderachtige titels op de X360 en de PS3 hoor 😉

  2.   
    GraveDevil's avatar

    Lachen toch, dat er een ontwikkelaar is die dit durft?

  3.   
    NoFearz's avatar

    ja, maar als ouders het spel niet goed vinden voor de kinderen waarom zouden ze het dan gaan kopen en waarom zouden ze er wat van aantrekken dat het spel in de winkels ligt. 8)

  4.   
    N360Gamer's avatar

    GraveDevil schreef, "Lachen toch, dat er een ontwikkelaar is die dit durft?"

    Idd, van mij mogen er wel meer games maken die die sfeer verpesten. Want ik begin spijt te krijgen dat ik de wii heb gekocht. Ik dacht dat er veel vette shooter kwamen, geen my little pony-achtige k*tgames. Gewoon meer bloederige shooters 👿 8)

  5.   
    nickykolkie's avatar

    ow kee zat er een vriendelijk imago op de wii dan? ^^

  6.   
    ckerigon's avatar

    N360Gamer schreef, "

    ”GraveDevil” schreef, "Lachen toch, dat er een ontwikkelaar is die dit durft?"

    Idd, van mij mogen er wel meer games maken die die sfeer verpesten. Want ik begin spijt te krijgen dat ik de wii heb gekocht. Ik dacht dat er veel vette shooter kwamen, geen my little pony-achtige k*tgames. Gewoon meer bloederige shooters 👿 8) "

    dan heb je metroid prime 3, resident evil 4, medal of honor en the conduit die nog moet komen zekr over het hoofd gezien…

  7.   
    GraveDevil's avatar

    Meer kun je zeker niet noemen? Als we effe kijken naar de pc/ps3/xbox360, dan zijn daar toch wel ietsje meer van dat soort shooters op verschenen 😛 De Wii is in principe de vetste console om shooters op te spelen, maar die zijn er nouwelijks, als je het vergelijkt met het aanbod op de andere platforms.

  8.   
    NightHawk's avatar

    GraveDevil schreef, "Meer kun je zeker niet noemen? Als we effe kijken naar de pc/ps3/xbox360, dan zijn daar toch wel ietsje meer van dat soort shooters op verschenen 😛 De Wii is in principe de vetste console om shooters op te spelen, maar die zijn er nouwelijks, als je het vergelijkt met het aanbod op de andere platforms."

    Wou ik net ook zeggen, dat zijn 3 shooters (waarvan MoH hoogstens middelmatig is en RE4 een remake is van een spel dat al op de GC en de PS2 is uitgekomen) die na 2 jaar in het Wii-bestaan zijn uitgekomen.

  9.   
    Tadao's avatar

    yay?

  10.   
    Verbeemen's avatar

    wan zeiker, aan wie ligt het, wie er een spel koopt hij of wij (de kooper)

  11.   
    TotalPicnic's avatar

    dus omdat 1 veel-te-ouwe-man het niet modern en civalized vind mogen de engelse het niet spelen. wat een machtsmisbruik.

  12.   
    Mattmerize's avatar

    Ik had zo’n review in Gamestm gelezen met screenshots, het lijkt mij inderdaag iets ‘bleh’s dat dat knuffelbare casual-imago van de Wii verneukt. En het lijkt me niet eens een leuk spel, dat maakt het nog erger.

  13.   
    GutZilla's avatar

    Volgens mij wordt deze game cker Bruut.

  14.   
    N360Gamer's avatar

    kitt.h.3″]

    ”N360Gamer schreef, "[quote=”GraveDevil” schreef, ".."

    Idd, van mij mogen er wel meer games maken die die sfeer verpesten. Want ik begin spijt te krijgen dat ik de wii heb gekocht. Ik dacht dat er veel vette shooter kwamen, geen my little pony-achtige k*tgames. Gewoon meer bloederige shooters 👿 8) "

    dan heb je metroid prime 3, resident evil 4, medal of honor en the conduit die nog moet komen zekr over het hoofd gezien…[/quote]

    Resident Evil 4 niet, die heb ik a 😆 l. Maar kijk naar de Ps3 en 360, GTA IV, CoD 2,3,4 en over een tijdje 5, Gears of War (2), Bioshock, MGS, Assasin’s Creed en nog veeeeel meer. Allemaal titels die volgens Nintendo niet op hun ‘kindvriendelijke’ console horen. Maar er mogen juist meer games uitkomen die voor de oudere doelgroep gericht zijn (en niet op een opa en oma groep XD). De Games die jij op noemt zijn idd een voorbeeld, maar er mogen bijv. meer bloed en wrede acties komen in Red Steel 2 ed.