Dead Rising ook in ontwikkeling voor de PlayStation 3?

Capcom heeft met Dead Rising een mooi spel op de markt weten te zetten, dat goed was voor ruim een miljoen exemplaren. De game scoorde behoorlijk goede recensies en zodoende leek een port niet uit te kunnen blijven. De Wii-versie werd enige tijd geleden al onthuld, en speculaties omtrent een PC-versie doen ook nog altijd de ronde, maar de game zou ook nog best eens naar de PlayStation 3 kunnen komen.

John Diamonon van Capcom schreef namelijk een bericht over een PS3 die “HEEL blij is met Capcom”. Een bevestiging wilde Diamonon niet geven, maar wel verklaarde hij de veelbelovende woorden:

    “Not confirming anything, just hoping. :)”

Dead Rising kan het best worden omschreven als Dawn of the Dead in gamevorm. In het spel sta je in de schoenen van freelance fotograaf Frank West die zich 10 dagen in leven moet zien te houden in een winkelcentrum vol met zombies. De game bestaat vooral uit opdrachten waarbij je mensen moet redden. De talloze zombies maken dit echter tot een behoorlijke opgave. De zombies hoeven in de game niet per se te worden geslasht, maar een weg banen zonder dit te doen zal in sommige gevallen vrijwel onmogelijk zijn.

In de game kan vrijwel elk voorwerp met een beetje creativiteit dienen als wapen. Planken, heggenscharen of etalagemateriaal, het transformeert allemaal in een potentieel moordwapen. Wanneer je meer mensen gered hebt, kom je steeds meer te weten over het ontstaan van de zombiegolf.

Dead Rising is verschenen voor de Xbox 360 en verschijnt nog voor de Wii.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Oo my god laat we het hopen 😮 Als left 4 Dead niet doorgaat voor de PS3 ga ik wel voor deze 8)