Sony: LittleBigPlanet wordt een hardware seller

Sony is er heilig van overtuigd dat LittleBigPlanet een hardware seller zal worden als de game straks in oktober verschijnt voor de PlayStation 3. Volgens associate producer Eric Fong komt dit vooral omdat de game voor iedereen interessant is. Het is eenvoudig en leuk genoeg voor de casual gamer en met de mogelijkheden van user-created content kunnen fanatieke hardcore gamers heel veel uit LittleBigPlanet halen. Fong verklaarde

  “Our target audience is everyone. It’s got enough complexity that people can play it and enjoy it for many hours. At the same time, if you’re just a casual user you can run through and play the game and have fun with it. Everything you see in the developer levels, you can create as the player. It’s going to be a hardware seller. Not only do you have the platforming experience that a lot of other games will have, you have this creativity that really is exclusive to LittleBigPlanet.”


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.
Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Wil je meer weten over LittleBigPlanet? Check dan snel onze Fast Forward!

LittleBigPlanet zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  Verwijderen's avatar

  hoeveel denken jullie dat hij ongeveer gaat kosten?

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  Ik denk de volle prijs. aangeizen hij ook echt lang in ontwikkeling is. Grafix super zijn, oneindige gameplay (zelfs levels maken van elkaar downloaden ect)
  Kortom als dit een goede fanbase krijgt. word dit spel onstervelijk.

 3.   
  ckerigon's avatar

  ik denk niet dat het een hardware seller gaat worden ๐Ÿ˜›

 4.   
  Lashrom's avatar

  Lijkt me wel een gezellige spel om ook met je vrienden/familie te spelen. Maar als je de levels zelf maakt dan weet je ook gelijk al hoe je het moet oplossen … Maar je kan wel veel dingen doen met deze ”Little” Big Planet. Het is echt wel gaaf dat je een andere speler kan ”make-uppen” of zelfs klappen. Geen idee of ik dit zal halen, heb GTA IV niet eens.

 5.   
  jungler's avatar

  ik hoop dat hij goed is ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜†

 6.   
  ps3 gek's avatar

  Ik weet wel dat dit spel echt leuk wordt. Maar ik vond โ‚ฌ45,- wel een mooie prijs. Als deze aankomende ‘hardware seller” de volle prijs van โ‚ฌ70,- tot โ‚ฌ75,- gaat krijgen dan weet ik nog niet zeker of ik hem koop. ๐Ÿ˜ณ

 7.   
  Julius's avatar

  ps3 gek schreef, "Ik weet wel dat dit spel echt leuk wordt. Maar ik vond โ‚ฌ45,- wel een mooie prijs. Als deze aankomende ‘hardware seller” de volle prijs van โ‚ฌ70,- tot โ‚ฌ75,- gaat krijgen dan weet ik nog niet zeker of ik hem koop. ๐Ÿ˜ณ "

  ehm, alle nieuwe ps3 spellen zijn de volle prijs….. dus reken maar niet op 45 euro ๐Ÿ˜‰

 8.   
  Mattmerize's avatar

  Ik geloof het graag.