Eerste details The Godfather 2 onthuld

In de nieuwste editie van Xbox World 360 magazine zijn vandaag de eerste details opgedoken van The Godfather II. De game zal behoorlijk afwijken van het origineel en valt te beschrijven als “Scarface meets Total War”. Het spel wordt veel minder een GTA-kloon en vooral meer een sandbox game met RPG, RTS en bordspel invloeden.

The Godfather II speelt zich af in drie steden, namelijk Miami, Havana en New York, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De game kent zes verschillende character classes: bruiser, demolitions expert, arsonist, medic, safe cracker en engineer. Elk personage zal zijn eigen unieke achtergrond hebben en er zijn in totaal twaalf verschillende persoonlijkheden mogelijk.

Op elk moment in de game kan je kiezen voor Don’s View, een top-down perspectief van waaruit je je goederen en middelen kunt verdelen, kunt zien wat de concurrentie doet en je diverse illegale projecten kunt plannen. Vanuit de Don’s View kan je ook weer inzoomen tot het bekende perspectief vanaf de straat, zodat je zelf je handen vuil mag maken met het nieuwe free-aim schietsysteem.

De invloeden uit bordspellen komen onder andere in de vorm van perks en beloningen. Verover een olieraffinaderij van een rivaliserende familie en je krijgt bijvoorbeeld kogel-vrije vesten en een bepantserde auto voor je eigen familie. Of neem andere handeltjes over om een deel van hun winst op te strijken, zodat je ook echt beloond zult worden voor de actie op straat.

Daarnaast kan je ook andere families tegenwerken door sabotagemissies uit te voeren, zoals het overhoop halen van een restaurant en het plaatsen van beschuldigend bewijsmateriaal. In ruil hiervoor zal bijvoorbeeld een lid van een rivaliserende familie voor een bepaalde tijd achter de tralies verdwijnen.

Het mag duidelijk zijn dat The Godfather II zodoende ongekende mogelijkheden kent voor een online modus met rivaliserende families, maar Electronic Arts heeft nog niets vrijgegeven omtrent een eventuele multiplayer.

The Godfather II verschijnt ergens in 2009.

 1.   
  Ranzaap's avatar

  Dit word echt zo gruwelijk vet! Heb gelijk zin het eerste deel weer te spelen ๐Ÿ˜›

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Vet! ๐Ÿ˜€ Klinkt leuk om echt een familie onder je hoede te hebben. 8)

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ranzaap schreef, "Dit word echt zo gruwelijk vet! Heb gelijk zin het eerste deel weer te spelen :P"

  Eerste deel was ook gaaf ja, maar dit wordt toch deels wel anders zo met het aansturen van je middelen en het klinkt veel vrijer ook om handeltjes over te nemen en andere families tegen te werken.

  2009 wordt nu al een lekker gangster jaartje met Mafia 2 en Godfather 2. ๐Ÿ˜€ 8)

 4.   
  Mattmerize's avatar

  Ik moet maar es the Godfather-trilogie bekijken, ik voel al sinds m’n 12 een zekere leegte qua ‘dat moet je hebben gedaan/gezien’.

 5.   
  Firef0x's avatar

  v anavond is deel I op tv ๐Ÿ˜‰

 6.   
  GraveDevil's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Ik moet maar es the Godfather-trilogie bekijken, ik voel al sinds m’n 12 een zekere leegte qua ‘dat moet je hebben gedaan/gezien’."

  Vavavond om 22:35 komt de eerste op veronica. Hij is om 02:00 afgelopen, en ik kan hem niet zien want ik ben niet thuis ๐Ÿ˜ก

 7.   
  ps3 gek's avatar

  Ik ben benieuwd, een strategische game dus?:roll: Ik ben ook benieuwwd naar mafia II.:oops:

 8.   
  nickykolkie's avatar

  Ranzaap schreef, "Dit word echt zo gruwelijk vet! Heb gelijk zin het eerste deel weer te spelen :P"

  ja ik ook en dat ga ik ook doen ik heb nog niet elke winkel dus ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜›

 9.   
  ChielB's avatar

  ps3 gek schreef, "Ik ben benieuwd, een strategische game dus?:roll:"

  Het wordt een combinatie dus. Je kunt zowel via Don’s View op strategisch niveau spelen, kijken wat andere families doen, hoe je eigen goederen/handels draaien, etc. Maar je kunt ook gewoon normaal op straat-niveau spelen zoals in de eerste game.

  Je bent in totaal wel meer met een hele familie en bondgenoten met verschillende skills bezig. Voor een goede overval zal je bijvoorbeeld een sterke knokker mee moeten nemen, maar misschien ook iemand die goed is in het kraken van kluizen of iemand die met wat brandstichten voor afleiding zorgt.

 10.   
  Gerjann's avatar

  Ranzaap schreef, "Dit word echt zo gruwelijk vet! Heb gelijk zin het eerste deel weer te spelen :P"

  ik ook! ๐Ÿ˜€

 11.   
  Ika Q's avatar

  Ranzaap schreef, "Dit word echt zo gruwelijk vet! Heb gelijk zin het eerste deel weer te spelen :P"

  Zekers weten, kan niet wachten om al die zaakjes af te persen ๐Ÿ˜†

 12.   
  Rock-in's avatar

  WoW, dit spel gaat echt grooot worden. Drie verschillende steden en elke stad heeft zoveel verschillende mogelijkheden. ๐Ÿ˜ฎ

 13.   
  NightHawk's avatar

  Dat klinkt echt zeeeer vet!

 14.   
  ricklolps3's avatar

  klinkt cool ik ben ook wel benieuwd naar dat nieuwe knal systeem ๐Ÿ˜‰

 15.   
  Cirdan's avatar

  Damn, ik dacht dat het over Mafia 2 ging maar dit klinkt veel beter ๐Ÿ™‚

 16.   
  B–T–B-8's avatar

  klinkt goed, maar eerst eens Maffia II checken

 17.   
  query's avatar

  Ze zullen tog wel met iets heel moois moeten komen willen ze met mafia 2 concureren

  ikvind de oude mafia zelfs beter als The godfather terwijl mafia veeeel ouder is, maar mafia was ook gewoon een mega game voor die tijd imo ๐Ÿ˜€

 18.   
  Mattmerize's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "Ik moet maar es the Godfather-trilogie bekijken, ik voel al sinds m’n 12 een zekere leegte qua ‘dat moet je hebben gedaan/gezien’."

  Vavavond om 22:35 komt de eerste op veronica. Hij is om 02:00 afgelopen, en ik kan hem niet zien want ik ben niet thuis ๐Ÿ˜ก "

  Oeh ty ty ty ty ty ty. Ik moet eigenlijk morgenavond gaan vliegen naar Portugal, maja fuck dat!

 19.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Heb de film nog nooit gezien vandaag komt trouwens deel een even kijken dan maar ๐Ÿ™‚

 20.   
  Standley16's avatar

  Eerste deel was vet 2 de wordt nog vetter

 21.   
  JokerDonny's avatar

  Heb deel 1 en 2 gesien, en heb deel 1 op game, en vond het wel een vermakelijke game. K denk erover om deze als hij wat afgeprijsd is ook te halen