Zomerse temperaturen, shotguns en zombies op vakantiekiekjes Resident Evil 5

Hoewel onze zomers hier en daar wat tam blijken, brandt de zon boven Afrika nagenoeg altijd wel. Geen wonder dat Capcom dan ook Afrika als locatie voor Resident Evil 5 koos. Vandaag krijgen we de kans om mee te genieten met verhitte screenshots van de horrorgame.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  xizaaR's avatar

  Ik kan niet wachten op deze game. 😉

 2.   
  mitchelltje9's avatar

  oewwww hier heb ik zooooo zin in 😀

 3.   
  Mmore's avatar

  Ahh, lekker rottende zombies in de zon. 🙂

 4.   
  -050- Critical's avatar

  ziet er goed uit
  mayday mayday going down going down 🙄

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik krijg het er al warm van. Ze zegen dat de zon een rol speelt, waarin dan? 🙄