Halo 3 bezit nog steeds de leidende positie op Xbox Live

Enkele weken geleden was er al het nieuws over Halo 3, opnieuw de top meest gespeelde Xbox Live games besteigende. Dat, terwijl Call of Duty 4 tijden de nummer één was.

De peilingen van laatste week zijn binnen en, wonderbaarlijk of niet, staat Halo 3 nog steeds aan de top. De top vijf werd opnieuw gevuld met concurrentie bestaande uit Call of Duty 4, Grand Theft Auto IV, Gears of War en Guitar Hero III. Veel verandering is er dus niet geweest, de laatste paar weken.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps . Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Waarschijnlijk heeft Halo 3 dan toch de leukste multiplayer. Ik vind in ieder geval van wel 😛 Met name omdat er ook voertuigen in zitten.

 2.   
  Kilerden's avatar

  HALO 3 pwnd gwn :

 3.   
  Globalfreek's avatar

  Ja standaard he gewoon ook een van het leukste spel op live 😆

 4.   
  Kaassouffl3's avatar

  Blijft toch een geweldig spel =D