Naughty Dog: PlayStation 3 gebruikt pas 30% van zijn kracht

Ontwikkelaar Naughty Dog kennen we recent vooral van de ijzersterke PlayStation 3 game Uncharted: Drake’s Fortune. De game zag er al ontzettend mooi uit, maar volgens Richard Lemarchand van Naughty Dog gebruiken ontwikkelaars momenteel slechts 30 tot 40 procent van alle kracht van de PlayStation 3. Hij gaf aan dat een nieuwe toolset om te ontwikkelen nog veel meer mogelijk zal maken. Lemarchand:

  “That’s why we think we’re probably only using 30 or 40 percent of the power of the PS3 right now, and there’s this great, untapped potential. Part of the skill of developing for the PlayStation 3 is getting the GPU to farm jobs out to the six SPUs – seeing which SPUs are idling and can take up some of the slack in a frame-to-frame kind of way.”

Naughty Dog moet nog onthullen waar ze momenteel aan werken, maar we vermoeden dat een vervolg op Uncharted niet erg ver weg meer zal zijn…

In Uncharted: Drake’s Fortune speel je de rol van Nathan Drake. Nathan denkt dat hij een afstammeling is van de grote avonturier Sir Francis Drake en hij gelooft dat Sir Francis vroeger ergens een grote schat heeft verborgen. Dit alles leidt tot een ongekend avontuur op een eiland in de Stille Oceaan. Binnen de kortste keren wordt Nathan achterna gezeten door huurlingen en moet hij met veel minder man- en vuurkracht zien te overleven en ook nog de geheimen van het eiland en zijn mogelijke voorouder proberen te ontrafelen. Prachtige graphics, een zeer gedetailleerde spelwereld zonder laadtijden en veel sensatie vormen de basis voor een unieke ervaring. Uncharted: Drake’s Fortune kan dan ook gezien worden als een combinatie van Prince of Persia, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean en eigenlijk vrijwel alle andere games die vol spanning en avontuur zitten.

Wil je meer weten over deze game? Check dan ook eens onze uitgebreide review!

Uncharted: Drake’s Fortune is inmiddels verschenen voor PlayStation 3.

 1.   
  Verbeemen's avatar

  waarom benutten ze dan geen 100% ?

 2.   
  Masterchief's avatar

  Dus crysis met max visuals is mogelijk op de ps3…ja vast !

 3.   
  ChielB's avatar

  Verbeemen schreef, "waarom benutten ze dan geen 100% ?"

  Het is een hele nieuwe technologie, die gewoon niet zomaar even volledig te doorgronden en gebruiken is. Daar moeten ze ook aan wennen en ze verwachten straks dus met betere ontwikkel-tools dat ze nog veel meer kracht uit de PS3 kunnen halen. Zoiets heeft gewoon tijd nodig om te groeien. ๐Ÿ™‚

 4.   
  Justinsane's avatar

  Masterchief schreef, "Dus crysis met max visuals is mogelijk op de ps3…ja vast !"

  heb zeker een xbox360 ^^

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Verbeemen schreef, "waarom benutten ze dan geen 100% ?"

  Zo kunnen ze er nog meer geld uitslaan ๐Ÿ˜†

 6.   
  Nielskuhhveki's avatar

  Ik denk dat ze gewoon moeten wennen, en dat sommige uitgevers het nog niet aan durven om helemaal een nieuwe programma te moeten gaan bedenken voor de ps3, omdat dat veel geld en mankracht kost en het mischien niet eens lukt, om het er 100% uit te halen.

 7.   
  Masterchief's avatar

  heb zeker een xbox360 ^^

  Nee, een pc. xbox 360 zuigt

 8.   
  Nuckey's avatar

  Dat betekend dus dat de PS3 Langer meegaat dan de rest?

 9.   
  Rrm's avatar

  30% tot 40%? en nu al maakt het al een verstaanbaar geluid. Wat wordt het dan bij 100%?

 10.   
  ps3 gek's avatar

  De aankomende (ps3)games worden alleen maar beter. Ik vond het eerste deel van Uncharted al echt megagaaf. Ik ben benieuwd hoe ze me verrassen met een nieuw deel. ๐Ÿ™„

 11.   
  N360Gamer's avatar

  De Wii gebruitk misschien wel 3% van zijn kracht, uiteindelijk is hij misschien wel veel mooier als de 360 en PS3 bij elkaar… ๐Ÿ˜› Allemaal grote woorden, maar eerst zien dan geloven ๐Ÿ˜‰

 12.   
  Nuckey's avatar

  N360Gamer schreef, "De Wii gebruitk misschien wel 3% van zijn kracht, uiteindelijk is hij misschien wel veel mooier als de 360 en PS3 bij elkaar… ๐Ÿ˜› "

  Wtf…is dit sarcasme of serieus!?
  Want een Wii kan nooit zoveel kracht geven…

 13.   
  Xtremie's avatar

  Nuckey schreef, "Dat betekend dus dat de PS3 Langer meegaat dan de rest?"

  Hopelijk…..! 8)

 14.   
  GraveDevil's avatar

  Is niet gezegd. De ps3 kwam ook net toen de ps2 op z’n optimale kracht begon te werken. Als ze zin hebben om (bewijze van spreken) morgen de playstation 4 uit te brengen, dan heeft de ps3 nog heel veel kracht, maar gaat ie minder lang mee.

 15.   
  Fawaka-W's avatar

  word die uitspraak een beetje zat…

  Mja je weet nooit.
  Eeen game die volledig bluray gebruikt (50gig) en dan ook op alle 7 cores van de ps3 werkt (7x 2.1 ghz) en dna ook nog optimaal gebruik maakt van de 2x 6900GTX kaarten.. dan heb je wel een killer game.
  Mja meestal is die technologie pas in de eindjaren van een console beschikbaar.. (net als ps2. toen het een beetje aan het einde was, kwam die grafische super games (black enz)

 16.   
  Mattmerize's avatar

  Ik vind de 30% van Uncharted al ruim voldoende, zoiezo op graphische wijze.

 17.   
  N360Gamer's avatar

  Nuckey schreef, "

  ”N360Gamer” schreef, "De Wii gebruitk misschien wel 3% van zijn kracht, uiteindelijk is hij misschien wel veel mooier als de 360 en PS3 bij elkaar… ๐Ÿ˜› "

  Wtf…is dit sarcasme of serieus!?
  Want een Wii kan nooit zoveel kracht geven…

  "

  Sarcasme, ik wil alleen zeggen dat je van te voren wel allemaal dingen kan roepen, terwijl ik het pas geloof als ik het zie ๐Ÿ˜‰