Gamersnet.nl

Phil Harrison vertrokken bij Sony vanwege de PlayStation 4?

Phil Harrison, de man die al meehielp aan het succes van de Playstation 1 en het geschopt heeft tot het hoofd van Sony Computer Entertainment, verliet eerder dit jaar het bedrijf na 16 jaar. Een reden voor zijn vrijwillig ontslag liet zich nog altijd raden, maar het gerucht doet momenteel de ronde dat hij vetrokken zou zijn vanwege de ontwikkeling van de PlayStation 4.

Het is geen grote verrassing dat men continu aan nieuwe hardware werkt, research & development-afdelingen draaien vaak op volle toeren, maar volgens “hooggeplaatste bronnen” zou Harrison niet nogmaals een heel proces van een nieuwe console willen doorlopen. Hij zag de nieuwe cyclus van een volgende PlayStation naderen en heeft toen wellicht besloten om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Het moet nog blijken of dit gerucht waar is, maar het is toch wel opvallend te noemen dat Sony dan pas begin dit jaar begonnen zou zijn met de opvolger van de PlayStation 3. Meestal beginnen bedrijven aan een nieuwe console zodra de laatste is afgerond.