Halo 3 binnenkort eindelijk richting de PC?

Halo 3 verscheen bijna een jaar geleden, op 26 september, voor de Xbox 360. Onlangs is er een gerucht in de wereld geholpen door een DirectX-promotieplaatje. DirectX is een driverprogramma van Microsoft voor personal computers. Hierdoor viel het op dat er een Halo 3-logo bij het plaatje staat vermeld. Dit zou kunnen betekenen dat Halo 3 binnenkort naar de PC gaat komen.

Officieel is dit nog echter niet en het is dus afwachten wat er van waar is. Noch Microsoft, noch Bungie is tot nu toe met een reactie gekomen.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Bazzl's avatar

  ik vind halo echt 3x niks op de xbox en het is gewoon heel erg tegengevallen

 2.   
  delta62's avatar

  Ik vind halo 3 tha shit! Dus komen er een soort demo’s van games om nieuwe drivers te testen?

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik hoop dat ze de controls nu wel even goed over gezet hebben als bij deel 1, want toen ik begon met deel 2 moest ik gelijk weer alle controls in het menu gaan veranderen, en dat had ik niet bij deel 1 😉

 4.   
  Cyart's avatar

  griffball 😆

 5.   
  Dy-88's avatar

  lijkt me wel vet hoor! halo 3 voor de PC! 8) 8) 8)

 6.   
  Codename_black's avatar

  Hij mag van mij komen en Dan liefst op XP ik heb geen zin om vista aan te schaffen voor 1 of 2 games.

 7.   
  Alias's avatar

  Codename_black schreef, "Hij mag van mij komen en Dan liefst op XP ik heb geen zin om vista aan te schaffen voor 1 of 2 games."

  Hij mag best voor vista komen, zolang hij ook maar speelbaar is op xp. Vista only hebben een hoop mensen niks aan.

 8.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Ik Hoop Echt dat het voor de PC verschijnt… Ik heb Halo Combat Evolved en Halo 2 Vista al allebei uitgsepeeld dus als Halo 3 komt voor de PC .. Ga ik het zeker halen!!

 9.   
  B–T–B-8's avatar

  heb hem toch al voor xbox 360 🙂

 10.   
  Masterchief's avatar

  Halo 3 zal wel weer een uithangbord worden voor iets nieuws, net zoals Halo 2 bij Vista.

 11.   
  Kilerden's avatar

  cool, ik speel nog steeds HALO trial op de pc. 😀

 12.   
  mitchelltje9's avatar

  ik hoop egt dat die op de pc komt heb er zo’n zin in 😀 het boeit mij niet als die vista only is heb tog vista 😆 wel lullig voor de xp gebruikers 👿

 13.   
  Thachief's avatar

  Het Moet! Hij moet op de PC komen! 🙁