Ontwerp goede content en verdien extra online opslag voor LittleBigPlanet

In LittleBigPlanet speelt user-created content een grote rol. Het ontwerpen van eigen levels en puzzels, om deze vervolgens te delen en spelen met andere gamers, zorgt voor een ongekende levensduur. Toch zal je niet onbeperkt content kunnen uploaden naar de servers, want ontwikkelaar Media Molecule heeft laten weten dat je op een gegeven moment toch echt oude levels moet verwijderen voordat je nieuwe kunt uploaden. Hier heeft men echter een goede reden voor…

Gebruikers die zeer populaire levels uploaden, worden namelijk beloond met extra ruimte. Dit is niet bedacht vanwege de onkosten, aangezien ruimte op servers tegenwoordig ontzettend goedkoop is, maar het is vooral bedoeld om nog sterker kwaliteit te stimuleren. Door gamers die hoogwaardige content ontwikkelen letterlijk extra de ruimte te geven, hoopt men meer waarde toe te voegen aan de hele online community. Gamers met minder talent voor ontwerpen kunnen uiteraard nog steeds hun bijdragen blijven leveren, maar tot op zekere hoogte.


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.
Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Wil je meer weten over LittleBigPlanet? Check dan snel onze Fast Forward!

LittleBigPlanet zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  Overload14's avatar

  Leuk. maar niets voor mij ๐Ÿ˜›

 2.   
  -050- Critical's avatar

  stond dit er niet al op? ๐Ÿ˜†

 3.   
  jungler's avatar

  )wtw(Critical schreef, "stond dit er niet al op? ๐Ÿ˜† "

  denk ek ook ๐Ÿ˜›

 4.   
  ChielB's avatar

  )wtw(Critical schreef, "stond dit er niet al op? ๐Ÿ˜† "

  Het vorige nieuwtje ging inderdaad ook over het werken aan kwaliteit, maar dat was gericht op het vragen van een klein bedrag later voor echt goede levels. Dit is dus zeker ander nieuws, maar het ligt wel in het verlengde ervan. Maak goede levels, dan mag je er geld voor vragen en dan krijg je ook meer online opslag om meer goede levels te maken. ๐Ÿ™‚

 5.   
  RinusReetRidder's avatar

  Dit wordt gewoon heel gaaf. ๐Ÿ˜€ Goede actie dat ze niet alleen maar servers vol met rotzooi gaan krijgen straks. ๐Ÿ™‚

 6.   
  TotalPicnic's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Dit wordt gewoon heel gaaf. ๐Ÿ˜€ Goede actie dat ze niet alleen maar servers vol met rotzooi gaan krijgen straks. ๐Ÿ™‚ "

  ik gok dat de content in ieder geval op populariteit gesorteerd staat

 7.   
  Mattmerize's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Dit wordt gewoon heel gaaf. ๐Ÿ˜€ Goede actie dat ze niet alleen maar servers vol met rotzooi gaan krijgen straks. ๐Ÿ™‚ "

  Dit is inderdaad een goed/opluchtend nieuwtje.