PC-versie Mass Effect voorzien van Bring Down the Sky content

Mass Effect, de RPG van BioWare, deed het zowel op de Xbox 360 als de PC erg goed. Eerder werd al onthuld dat de PC-versie gratis voorzien zou worden van de extra content, genaamd Bring Down the Sky, en vandaag is het moment eindelijk daar dat we deze content kunnen downloaden. Tevens heeft men patch v1.01 uitgebracht met enkele tweaks en bug fixes.

Voor meer informatie en een download-instructie kan je terecht op de officiële website.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR.

Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je weten wat wij van Mass Effect vonden? Lees dan onze reviews voor de Xbox 360 en PC!

Mass Effect is verschenen voor de Xbox 360 en PC.

 1.   
  Neolite's avatar

  Jah, lekker is dat, moet je voor betalen op de 360 versie, krijg je hem gewoon gratis bij de pc versie 😡

 2.   
  -050- Critical's avatar

  neolite schreef, "Jah, lekker is dat, moet je voor betalen op de 360 versie, krijg je hem gewoon gratis bij de pc versie 😡 "

  zo zal het altijd gaan 😉 vond je de content goed? dan heb je er toch goed aan gedaan hem te kopen 🙂