Star Trek Online aangekondigd voor PC en consoles

Het is misschien wel het slechtst bewaarde geheim uit de geschiedenis van MMO games: de ontwikkeling van Star Trek Online. Een eerste onthulling dateert alweer uit 2004, toen de ontwikkeling in handen lag van Perpetual. Vorig jaar sloot deze studio echter haar deuren en vandaag blijkt dat ontwikkelaar Cryptic Studios het project heeft overgenomen.

Star Trek Online is in ontwikkeling voor de PC en consoles, al meldt men niet welke consoles. De Xbox 360 lijkt zeer aannemelijk gezien Cryptic’s andere projecten, maar ook de PlayStation 3 is nog niet uitgesloten.

In Star Trek Online stap je in de schoenen van een starship captain in dienst van de Federarion of de Klingons. De gameplay bestaat zowel uit deep-space actie met je ruimteschip als het te voet verkennen van planeten en andere ruimteschepen. Je kunt je eigen outfit en het uiterlijk van je ruimteschip volledig customizen, en daarnaast ga je aan de slag met het recruteren en trainen van je crew.

De game speelt zich af na alle bestaande Star Trek films en tv-series. Laat je verrassen door de toekomst van het Star Trek-universum, op weg naar de 25e eeuw. Een tijd van nieuwe allianties en nieuwe ontdekkingen.

Star Trek Online zal op een nog onbekende datum verschijnen voor de PC en consoles.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  nou hoop ik dat hierdoor the force unleashed ook naar pc komt ๐Ÿ™„

 2.   
  ChielB's avatar

  Haal niet alles door elkaar he, zeker niet Star Wars en Star Trek. ๐Ÿ˜‰ Beide franchises hebben niets met elkaar te maken, laat staan de ontwikkelaars. Helaas is al bevestigd dat er gewoon geen PC-versie van The Force Unleashed zal komen.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  ChielB schreef, "Haal niet alles door elkaar he, zeker niet Star Wars en Star Trek. ๐Ÿ˜‰ Beide franchises hebben niets met elkaar te maken, laat staan de ontwikkelaars. Helaas is al bevestigd dat er gewoon geen PC-versie van The Force Unleashed zal komen."

  Jammer, maar je had er dan waarschijnlijk wel een NASA pc voor nodig gehad om al die physics goed te kunnen laten draaien ๐Ÿ˜› Daarom hadden ze waarschijnlijk geen pc versie gemaakt.

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Leuke MMO voor de fans. ๐Ÿ™‚

 5.   
  nickykolkie's avatar

  )wtw(Critical schreef, "nou hoop ik dat hierdoor the force unleashed ook naar pc komt ๐Ÿ™„ "

  ja ik ook maar ik denk het niet

 6.   
  Ment@l's avatar

  je moet Star Wars en Star Trek zeker niet met elkaar vergelijken nee ๐Ÿ˜†
  SW is mooier ๐Ÿ˜› naar mijn mening dan ๐Ÿ™‚

  moet je btw betalen voor ST online?

 7.   
  Vinstaro's avatar

  Oke we we hebben nu Star Wars en Lord of the Rings Online wat komt hierna Harry Potter online??:D

 8.   
  Vinstaro's avatar

  [email protected] schreef, "je moet Star Wars en Star Trek zeker niet met elkaar vergelijken nee ๐Ÿ˜†
  SW is mooier ๐Ÿ˜› naar mijn mening dan ๐Ÿ™‚

  moet je btw betalen voor ST online?"

  Ik denk het wel, dat is meestal met MMO’s:D