SEGA op zoek naar originelen van oude games

De legale manier om oude SEGA-games momenteel te spelen, is Xbox Live Arcade, Sony PlayStation Network en de Virtual Console. Wie hier graag oude speelhalgames van deze fabrikant op wil spelen, moet geduld hebben.

SEGA heeft namelijk een probleem: het kan de originele broncode en ROMs hiervan niet vinden. Deze zouden ooit zijn opgeslagen in een gebouwencomplex in Canada. Daar lag het echter ook niet stil, waardoor de waren inmiddels over het hele terrein verspreid zouden liggen.

Het zou vooral gaan om games voor de System 16- en System 24-borden, die tussen 1985 en 1996 gebruikt werden in speelhalkasten. ROMs hiervan zijn ook wel (illegaal) op internet te vinden, maar SEGA wil toch het liefst de originelen vinden, voordat de games opnieuw zullen verschijnen.

 1.   
  Alias's avatar

  Origineel is altijd mooier, maar als ze de originelen toch echt kwijt zijn zullen ze toch een alternatief moeten vinden. ๐Ÿ˜‰

 2.   
  nickykolkie's avatar

  Alias schreef, "Origineel is altijd mooier, maar als ze de originelen toch echt kwijt zijn zullen ze toch een alternatief moeten vinden. :wink:"

  jep ๐Ÿ˜›

 3.   
  -050- Critical's avatar

  kolkie95″][quote=”Alias schreef, "Origineel is altijd mooier, maar als ze de originelen toch echt kwijt zijn zullen ze toch een alternatief moeten vinden. :wink:"

  jep ๐Ÿ˜› [/quote]

  en ze hebben aardig wat klassiekers liggen ๐Ÿ˜ฎ

 4.   
  Overload14's avatar

  Lol ik heb mijn oude sege games nog erges in de kelder lgigge xD

 5.   
  Verbeemen's avatar

  haha, nu zitten ze zelf in een spel: zoek de codes, zoals bij lego dat je verschillende papieren moeste zoeken