Resistance 2 beta zal wereldwijd toegankelijk zijn

Gisteren hadden we al het bericht dat in september een beta van Resistance 2 van start zou gaan. Vooralsnog leek deze beta alleen toegankelijk voor leden van Sony’s online magazine Qore, maar vandaag heeft ontwikkelaar Insomniac laten weten dat de beta wereldwijd toegankelijk zal zijn en dus niet exclusief is voor Qore-leden.

De ontwikkelaar zal in de nabije toekomst verdere details bekendmaken over de verschillende mogelijkheden om mee te doen met de beta, maar in elk geval is het nu zeker dat de beta ook voor Europese gamers beschikbaar zal zijn.


Resistance 2 is het vervolg op Resistance: Fall of Man, een launchgame voor de PlayStation 3. De tweede Resistance-game speelt zich in de Verenigde Staten af, waarbij hoofdpersoon Nathan Hale onderdeel uitmaakt van het Sentinels programma. Je speelt niet alleen een nieuw verhaal, maar verwacht ook verbeterde boss fights.

De campaign is overigens niet alleen in singleplayer te spelen, want je kunt ook met twee spelers een offline co-op spelen of online via het PlayStation Network met acht gamers coöperatief spelen. Daarnaast zijn er online-wedstrijden met maximaal zestig spelers mogelijk. Hierbij wordt elk teams opgedeeld in meerdere kleine teams, zodat er nog meer samengewerkt moet worden. Er zijn online ook diverse spelersklasses, zoals een Heavy, Medic en Special Ops, en de levels worden dynamisch opgebouwd waardoor deze elke keer iets anders zullen zijn.

Verder kan je beschikken over een Chameleon-voertuig dat de mogelijkheid heeft om zich te camoufleren. Overige aanpassingen betreffen een verbeterde A.I. en diverse grafische verbeteringen, zoals betere shaders, belichting en textures. Ook kom je meer tegenstanders tegelijk op het scherm tegen in vergelijking met de eerste Resistance-game en ten slotte kent de game een verbeterd systeem voor checkpoints en health.

Resistance 2 moet in de herfst van dit jaar verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  doen ze netjes:)

 2.   
  jungler's avatar

  parteee maar ik hoef em ni 😆 de motorstorm komt in oktober ni? 🙂

 3.   
  gappower's avatar

  ye ! resistance 2 word echt vet 8)