Splinter Cell: Conviction uitgesteld tot 2009/2010

De vijfde Splinter Cell-game, Splinter Cell: Conviction, is eigenlijk alweer een tijdje van de radar verdwenen. Volgens eerdere berichten zou de game weer terug zijn naar de tekentafel, om nog eens grondig aan de gameplay te sleutelen. Vooral de zet om meer gebruik te maken van contextgevoelige acties viel bij weinig mensen in goede aarde.

Tijdens een gesprek met investeerders heeft Ubisoft nu laten weten dat we de nieuwe Splinter Cell-game op zijn vroegst in april van het nieuwe jaar zullen zien. De game is namelijk toegevoegd aan de line-up voor het fiscale jaar 2009-2010, wat betekent dat we het volgende avontuur van Sam Fisher ergens tussen 1 april 2009 en 31 maart 2010 kunnen verwachten. We houden jullie op de hoogte!

Het verhaal van Splinter Cell: Conviction begint uiteraard bij Sam Fisher. Hij ontdekt dat Anna Grimsdottir, de leidster van de informatiedienst van Third Echelon en een oude vriendin van Sam, in gevaar is. Sam voegt zich weer bij Third Echelon om haar te helpen, maar 3E is niet meer wat het geweest is. Sam krijgt regelmatig verkeerde informatie en een slechte uitrusting. Daarnaast zijn de grote bazen van 3E in een politieke strijd geraakt om de macht te grijpen. Sam komt er achter dat de echte bedreiging vanuit Third Echelon zelf komt. Hij vertrekt en wordt zo een voortvluchtige.

Wil je meer weten over Splinter Cell: Conviction? Check dan snel onze Fast Forward!

Splinter Cell: Conviction zal tussen april 2009 en maart 2010 uitgebracht worden voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  martijnvi1's avatar

  ze kunnen beter eerst nadenken en dan beginnen het spel te maken

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  ”martijnvi1″ schreef, "ze kunnen beter eerst nadenken en dan beginnen het spel te maken"

  Ben je echt zo dom? 😛 Tuurlijk is hier over nagedacht, maar ze merkten gewoon dat een nieuw idee heel slecht viel. Respect juist dat ze de game gewoon terughalen en flink gaan bijwerken. Alleen maar goed voor de serie! 8)

 3.   
  Gerjann's avatar

  ik snap niet waarom ze dan releasedatum in 2008 geven. Gebeurt steeds vaker je moet gewoon niet meer kijken naar releasedatum is 9/10 toch niet waar! 🙂

 4.   
  ChielB's avatar

  Releasedata zijn ook gewoon vormen van planning. Volgens de gewone planning was 2008 prima haalbaar voor de nieuwe Splinter Cell, maar nu ze er veel aan gaan sleutelen nemen ze er meer tijd voor en schuift alles wat op.

 5.   
  -050- Critical's avatar

  maakt mij niet uit ik speel toch nog pandora tommorow:P daarna ga ik door met chaos etc. en dan ben ik klaar als de nieuwe uitkomt 8)

 6.   
  ckerigon's avatar

  lijkt mij zown vette game 😀

 7.   
  PRO Uzumyo's avatar

  ach ja splinter cell conviction lang niks meer over gehoord maar toh nog steeds een mooi project om splinter cell nieuw leven in te blazen van mij mogen z ehet uitstellen tot 2011 als ze willen zolang het maar geen afgang voorde splinet cell serie word

  )wtw(Critical schreef, "maakt mij niet uit ik speel toch nog pandora tommorow:P daarna ga ik door met chaos etc. en dan ben ik klaar als de nieuwe uitkomt 8) "

  W8 effe doe jij daar zolang over?

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik snap niet waarom ze geen PS3 versie maken 🙁 Er was wel een PS3 versie van Double Agent ik wil weten wat er na Double agent gaat gebeuren want Sam was aangeklaagd wegen teroristiche praktijken en dan… 🙄

 9.   
  ricklolps3's avatar

  RinusReetRidder schreef, "

  ”martijnvi1″ schreef, "ze kunnen beter eerst nadenken en dan beginnen het spel te maken"

  Ben je echt zo dom? 😛 Tuurlijk is hier over nagedacht, maar ze merkten gewoon dat een nieuw idee heel slecht viel. Respect juist dat ze de game gewoon terughalen en flink gaan bijwerken. Alleen maar goed voor de serie! 8) "

  juist jij bent een slimme DAME 😆

 10.   
  Alias's avatar

  RinusReetRidder schreef, "

  ”martijnvi1″ schreef, "ze kunnen beter eerst nadenken en dan beginnen het spel te maken"

  Ben je echt zo dom? 😛 Tuurlijk is hier over nagedacht, maar ze merkten gewoon dat een nieuw idee heel slecht viel. Respect juist dat ze de game gewoon terughalen en flink gaan bijwerken. Alleen maar goed voor de serie! 8) "

  Inderdaad nadenken doen ze er heus wel over ze hebben het spel niet voor niks geheel terug naar de tekenkamer / ontwerpfase gehaald. 😉

 11.   
  GameAC's avatar

  Nou, misschien (ik heb weinig hoop) kunnen ze de sterk dalende lijn van de Splinter Cell franchise stop zetten. Want Double Agent leek nergens op en het plot van conviction lijkt mij vreselijk dom

 12.   
  Xtremie's avatar

  Ik heb gelezen dat ze weer helemaal opnieuw begonnen zijn aan die game….(PU)

 13.   
  Spectorbass's avatar

  Ben benieuwd hoe hij wordt. Ik vind Chaos Theory nog steeds de beste, dus ik heb weinig hoop.