PlayStation Home dan toch van start in de herfst

Home, de inmiddels al een paar keer uitgestelde virtuele online ontmoetingsplek van Sony zal zoals het er nu uitziet dan toch in de herfst van dit jaar verschijnen. Dit valt op te maken uit woorden van Kaz Hirai die hij sprak in een recent interview. Het uitstel van Home zal volgens hem de kwaliteit en populariteit van Home alleen maar ten goede komen. Daarnaast zei hij dat gamers deze herfst al met Home aan de slag kunnen. Of dit nog met de inmiddels aangekondigde publieke beta is of met de definitieve versie, is niet bekend.

Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home zal in het najaarvan 2008 te downloaden zijn voor de PlayStation 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Vraag me af of dit nog wel zo boeiend zal zijn. Je hebt een console voor het gamen, niet om je eigen Sims 2-huiskamer te bouwen.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik ben er best wel benieuwd naar

 3.   
  jungler's avatar

  ja tgaat zo een beetje je game huisje worden he ๐Ÿ˜† wel goed dan kan je naar elkaars trofeen gan zien enzow

  tis meer dan aleen sims zenne ๐Ÿ˜‰

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Cool als Home er is pleur ik gelijk 2e hands Msn van mijn pc eraf ๐Ÿ˜†

 5.   
  Mmore's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Vraag me af of dit nog wel zo boeiend zal zijn. Je hebt een console voor het gamen, niet om je eigen Sims 2-huiskamer te bouwen."

  Zeg dat maar tegen alle mensen die The Sims 2 gekocht hebben op hun console ๐Ÿ˜† Overigens zal het voor “ons” (Gamers) minder interessant zijn als voor “hen” (Mensen die minder regelmatig gamen).

  Vooral mensen in de catergorie “habbo hotel” en “run scape” zullen hier gebruik van maken.