Terugblik E3 2008: Deel 3 – Trailers en Onthullingen

De E3 Media & Business Summit van dit jaar is zo goed als voorbij en we hebben in razend tempo ongekend veel nieuws te verwerken gekregen. Alle grote uitgevers en ontwikkelaars hebben zich gepresenteerd in Los Angeles en diverse onthullingen en presentaties zijn de revue gepasseerd. We kunnen ons goed voorstellen dat het ook voor jullie nogal overweldigend is geweest en daarom kijken we in drie delen, samenvattend terug op de E3 2008.

In deze derde en laatste terugblik halen we nog één keer diverse media naar boven die is uitgebracht, waaronder de vele E3 Trailers, gameplay beelden en interviews met ontwikkelaars. Daarnaast komen ook nog de overige onthullingen en aankondigingen aan bod.


E3 Trailers
We zien nou eenmaal graag bewegende beelden en tijdens de afgelopen E3 werden we gelukkig ook riant voorzien van trailers. Hieronder vind je, alfabetisch gesorteerd, nog eens alle trailers van de afgelopen dagen. Allicht dat er voor iedereen wel een favoriete game tussen zit!

Age of Empires: Mythologies – E3 Trailer
BAJA – Inspiration Trailer
Darksiders: Wrath of War – E3 Trailer
DC Universe Online – E3 Trailer
De Blob – E3 Trailer
Dead Space – E3 Trailer
Empire: Total War – E3 Trailer
Fallout 3 – E3 Demonstratie
Fallout 3 – Extended E3 Trailer
Far Cry 2 – E3 Trailer
Fracture – E3 Walkthrough
Gears of War 2 – E3 Trailer
Gears of War 2 – E3 Walkthrough
Ghostbusters – E3 Trailer
God of War III – E3 Teaser
Guitar Hero: World Tour – E3 Trailer
Halo Wars – E3 Trailer
I Am Alive – Cinematic Debut Trailer
James Bond: Quantum of Solace – E3 Gameplay Trailers
Killzone 2 – E3 Trailer
MadWorld – E3 Trailer
Mirror’s Edge – E3 Trailer
Mortal Kombat vs. DC Universe – E3 Trailer
Motorstorm: Pacific Rift – E3 Trailer
Project Origin – E3 Trailer
Project Origin – Final E3 Trailer
Rayman Raving Rabbids TV Party – E3 Trailer
Red Faction Guerilla – Destruction Trailer
Resident Evil 5 – E3 Trailer
Saints Row 2 – Customization Trailer
Shaun White Snowboarding – Wii Demonstration
Sonic Unleashed – Universal Trailer
The Sims 3 – E3 Trailer
Tom Clancy’s EndWar – E3 Trailer
Tom Clancy’s H.A.W.X. – E3 Trailer
Too Human – E3 Trailer
UFC 2009 Undisputed – E3 Trailer
Viva Piñata Pocket Paradijs – Romance Trailer
Wii Music – E3 Trailer
Wii Sports Resort – Gameplay Trailers
WWE Smackdown vs RAW 2008 – E3 Trailer


Onthullingen
Naast de grote presentaties van Microsoft, Sony, Nintendo en Electronic Arts, waren er natuurlijk nog veel meer onthullingen en aankondigingen te bespeuren in Los Angeles. Hieronder vind je deze interessante feitjes nogmaals opgesomd.

Zo kwam Capcom al snel met een bijzondere nieuwe game: Flock. In deze game ga als buitenaards wezen met je UFO aan het werk om diverse boerderijdieren naar het moederschip te lokken. Elke diersoort vergt een andere aanpak en men ziet deze game dan ook als een moderne variant van de klassieker Lemmings. En over klassiekers gesproken… ontwikkelaar Apogee is sinds kort weer tot leven gewekt en men zal gamers straks proberen te verblijden met een remake van Duke Nukem voor de PSP en Nintendo DS.

Naast deze nostalgische gedachten was er ook gewoon tijd om naar de toekomst te kijken. Fallout 3, de veelbelovende RPG van ontwikkelaar Bethesda, krijgt namelijk downloadable content. Wat dit precies zal inhouden is nog niet bekend, maar Microsoft heeft wel weten te melden dat de extra content exclusief voor de PC en Xbox 360 zal zijn. Nog een stapje verder in de toekomst bracht Eidos ons het goede nieuws van de releasedatum van Tomb Raider Underworld, 21 november, en tevens werden diverse smakelijke screenshots vrijgegeven.

Verrassende onthulling van Capcom’s Flock
Duke Nukem komt naar de DS en PSP
Fallout 3 krijgt exclusieve DLC voor de PC en Xbox 360
Releasedatum Tomb Raider: Underworld bekend
Lara toont rondingen in nieuwe screenshots Tomb Raider: Underworld

Het was echter niet alleen maar feest, want aanvankelijk leek ontwikkelaar Bungie een mooie onthulling in petto te hebben. Fans waren in rep en roer, aangezien dit wellicht de aankondiging van een nieuwe Halo-game kon betekenen. Een mysterieuze countdown telde af op de website van Bungie, maar nog voor de tijd kon verstrijken gooide de uitgever roet in het eten. De aankondiging van Bungie mocht niet doorgaan, want men had andere plannen hiervoor. Niet veel later leek Don Mattrick van Microsoft zich toch nog iets te verspreken door prijs te geven dat Bungie inderdaad werkt aan een nieuwe Halo-game. Wellicht dat men dit nieuwe project tijdens een volgende beurs zal laten zien.

Een andere kleine tegenvaller viel te bespeuren op het demo-front, want Ubisoft maakte bekend dat haar open-wereld games Prince of Persia en Far Cry 2 geen demo zullen krijgen. De structuur van de games leent zich er niet voor om een representatieve demo te maken. Voor fans van een stevige hack-and-slash game was er beter nieuws, want van de Xbox 360-titel Too Human verscheen juist wel een demo.

Heeft Bungie nog een groot geheim?
Uitgever schrapt grote E3-aankondiging van Bungie
Bungie werkt aan een nieuwe Halo-game
Geen demo voor Prince of Persia; demo blijft onzeker
Geen demo van Far Cry 2 in de planning
Demo Too Human op Xbox Live

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van onze terugblik op de E3 van 2008. In een notendop zijn we alle informatie nog eens langsgelopen, zodat je gemakkelijk kunt kijken of er wat over jouw favoriete games gemeld is. Check ook zeker de vorige terugblikken, met Deel 1 over Microsoft en Electronic Arts en Deel 2 over Nintendo en Sony.

 1.   
  Gerjann's avatar

  IK werd gek van de trailer van Empire Total war. IK speel nog steeds medieval 2 total war dat is voor mij de beste game ooit gespeeld! 😆

 2.   
  Alias's avatar

  Ik moet zeggen dat er een hoop mooie trailers zijn vertoond op de E3 maar Far Cry 2 spriong er voor mij toch wel uit. 😉 8)

 3.   
  Darkknight's avatar

  Alias schreef, "Ik moet zeggen dat er een hoop mooie trailers zijn vertoond op de E3 maar Far Cry 2 spriong er voor mij toch wel uit. 😉 8) "

  ja zeker weten

 4.   
  Justdoit's avatar

  De E3 trailer van Quantum of Solace staat er niet tussen, en deze heb ik wel voorbij zien komen ^^

 5.   
  ChielB's avatar

  Door alle drukte kan het zijn dat er wat trailers doorheen zijn geglipt, er was ook zo ontzettend veel te zien/lezen. 🙂 Quantum of Solace is inmiddels bijgewerkt.

  check 😉

 6.   
  °GN° Nyiri_001's avatar

  Ooit zal ik ook eens gaan naar die beurs xD