Harmonix: Microsoft is een geweldige partner bij het ontwikkelen van games

Tijdens een interview op de E3 heeft Dan Teasdale van Harmonix gezegd dat Microsoft een geweldige partner is om mee te werken. Het resultaat van de intensieve samenwerking tussen beide is het feit dat Rock Band 2 eerst op de Xbox 360 zal verschijnen en pas later op de andere platformen. Mensen van Microsoft kwamen geregeld om te helpen en bleven soms een paar dagen bij de mannen van Harmonix voordat ze hun vlucht naar huis namen.

    “They’ve helped us out massively by coming in, helping us to complete features and have given us great marketing support. So we’ve been able to release it relatively earlier compared to other platforms. Having said that though, the PS3 and Wii version, and all the relevant platforms will be out very soon after the 360 version, so you won’t be waiting long at all.”

De mannen van Microsoft waren bijna teamleden, vervolgde Teasdale. Het voelde dan ook meer alsof ze samen aan een game werkten dan als een traditionele uitgever-ontwikkelaar verhouding. Harmonix is niet de eerste die openlijk lof uit over de manier waarop de gigant uit Redmond ontwikkelaars ondersteunt bij het ontwikkelen van games.


Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van รฉรฉn platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act moet vanaf september in de Amerikaanse winkels liggen voor de Xbox 360, de PlayStation 3-versie volgt later. Een Europese releasedate is vooralsnog onbekend. Het is zelfs nog onzeker wanneer en รณf het eerste deel hier nog gaat uitkomen.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Wat een lariekoek allemaal, wij europeanen hebben niks aan dit nieuws. Rock band komt altijd te laat met dit soort zooi. Laat staan dat de instrumenten speciaal moeten worden besteld via een site. Niet iedere winkel heeft Rock Band, komen ze nu al met Rock Band 2 :S

  2.   
    Erikgame's avatar

    Rot op stelletje Microsoft achterna lopertjes. Wij moeten nog steeds wachten op die klere Rock Band 1, en daar hebben ze deel 2 bijna al. Boycot die zooi en koop Guitar Hero!

  3.   
    nickykolkie's avatar

    ”Cheatnow11″ schreef, "Rot op stelletje Microsoft achterna lopertjes. Wij moeten nog steeds wachten op die klere Rock Band 1, en daar hebben ze deel 2 bijna al. Boycot die zooi en koop Guitar Hero!"

    ja ze kunnen de klote krijgen ๐Ÿ˜†

  4.   
    Gamer_addict's avatar

    ”kolkie95″ schreef, "[quote=”Cheatnow11″]Rot op stelletje Microsoft achterna lopertjes. Wij moeten nog steeds wachten op die klere Rock Band 1, en daar hebben ze deel 2 bijna al. Boycot die zooi en koop Guitar Hero!"

    ja ze kunnen de klote krijgen ๐Ÿ˜† [/quote]

    yep, de grote kloten ja! ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜›

  5.   
    generalwarstar's avatar

    Gamer_addict schreef, "

    ”kolkie95″ schreef, "[quote=”Cheatnow11″]Rot op stelletje Microsoft achterna lopertjes. Wij moeten nog steeds wachten op die klere Rock Band 1, en daar hebben ze deel 2 bijna al. Boycot die zooi en koop Guitar Hero!"

    ja ze kunnen de klote krijgen ๐Ÿ˜† "

    yep, de grote kloten ja! ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜› [/quote]

    ik haat gewoon al die muziekspelletjes dus waarom moet ik afwachten??? ๐Ÿ˜ณ

  6.   
    Mick.W's avatar

    Ika Q schreef, "Wat een lariekoek allemaal, wij europeanen hebben niks aan dit nieuws. Rock band komt altijd te laat met dit soort zooi. Laat staan dat de instrumenten speciaal moeten worden besteld via een site. Niet iedere winkel heeft Rock Band, komen ze nu al met Rock Band 2 :S"

    Dit nieuws gaat erom dat Microsoft een geweldige partner is voor games. Microsoft zou niet alleen Harmonix helpen maar ook andere ontwikkelaars. Dus we hebben toch wel wat aan dit nieuws.

  7.   
    Ika Q's avatar

    Mick.W schreef, "

    ”Ika Q” schreef, "Wat een lariekoek allemaal, wij europeanen hebben niks aan dit nieuws. Rock band komt altijd te laat met dit soort zooi. Laat staan dat de instrumenten speciaal moeten worden besteld via een site. Niet iedere winkel heeft Rock Band, komen ze nu al met Rock Band 2 :S"

    Dit nieuws gaat erom dat Microsoft een geweldige partner is voor games. Microsoft zou niet alleen Harmonix helpen maar ook andere ontwikkelaars. Dus we hebben toch wel wat aan dit nieuws."

    Of ze worden gewoon betaald door microsoft om gewoon lekker op te scheppen. ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜›

  8.   
    Alias's avatar

    Ika Q schreef, "

    ”Mick.W” schreef, "[quote=”Ika Q”]Wat een lariekoek allemaal, wij europeanen hebben niks aan dit nieuws. Rock band komt altijd te laat met dit soort zooi. Laat staan dat de instrumenten speciaal moeten worden besteld via een site. Niet iedere winkel heeft Rock Band, komen ze nu al met Rock Band 2 :S"

    Dit nieuws gaat erom dat Microsoft een geweldige partner is voor games. Microsoft zou niet alleen Harmonix helpen maar ook andere ontwikkelaars. Dus we hebben toch wel wat aan dit nieuws."

    Of ze worden gewoon betaald door microsoft om gewoon lekker op te scheppen. ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜› [/quote]

    Of je kan het niet hebben dat dit in het nieuws staat. Als ze Microsoft een goede partner vinden om mee samen te werken vinden ze dat gewoon daar kan je met een vage reactie niks aan doen. Zolang er goede games uit komen maakt het mij niks uit of ze nou met Microsoft, Sony,Nintendo, EA, Ubisoft, enz. samenwerken. ๐Ÿ˜‰

  9.   
    Ika Q's avatar

    Alias schreef, "Of je kan het niet hebben dat dit in het nieuws staat. Als ze Microsoft een goede partner vinden om mee samen te werken vinden ze dat gewoon daar kan je met een vage reactie niks aan doen. Zolang er goede games uit komen maakt het mij niks uit of ze nou met Microsoft, Sony,Nintendo, EA, Ubisoft, enz. samenwerken. ๐Ÿ˜‰ "

    Ik kan het heus wel hebben hoor. Ik zie wel microsoft de Rock Band groep wel helpen, want die hebben zelf ook echte hulp nodig. ๐Ÿ˜€