Doom 4 krijgt betere graphics dan Rage

Mede-oprichter van id Software en software programmeur John Carmack heeft gezegd dat Doom 4 betere graphics zal krijgen dan Rage. Beide games zijn in ontwikkeling bij id Software en ze maken ook alletwee gebruik van dezelfde engine, namelijk id’s Tech-5 engine. Toch zal het verschil zo groot worden dat het lijkt alsof Doom 4 op een compleet nieuwe engine draait, aldus Carmack. Dit verschil komt tot stand doordat Doom 4 een lagere framerate zal krijgen, zoals Carmack uitlegt:

  “Doom 4 is going to be a 30Hz game. It’s going to look like a totally new game engine on there, even though it’s going to be built on the four years of effort that we spent developing this generation of technology.”

Rage daarentegen zal draaien op een framerate van 60 beelden per seconden. Het verschil levert drie keer zoveel rekenkracht op voor Doom’s graphics ten opzichte van die van Rage.

Verder wist Carmack te vertellen dat er slechts één versie van id’s Tech-5 engine nodig is die zal draaien op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Voor de Mac is echter een extra conversiestap nodig. Het feit dat Rage multiplatform wordt en dat er geen extra conversies nodig zijn om Doom 4 op de consoles te laten draaien, maakt het aannemelijk dat Doom 4 ook multiplatform zal worden.

Doom 4 is het vervolg op de first-person shooter Doom 3, uit 2004. De game wordt ontwikkeld door id Software. Het wordt interessant om te zien wat id voor plannen heeft met Doom 4. De vorige game uit de serie, Doom 3, is alweer vier jaar geleden verschenen en was eigenlijk een ode aan de originele Doom-game.

Verdere details zijn nog zeer schaars op dit moment, maar we houden jullie op de hoogte!

 1.   
  Gamer_addict's avatar

  Beter dan rage wow wat een vooruitgang ( echt nie) 😀

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Check dan die trailer van Rage van vorig jaar ofzo eens. Ziet er echt zeer goed uit. Doom 3 was erg vet, veel knallen en spanning. Kom maar op met deel 4. 😀

 3.   
  generalwarstar's avatar

  ik geef jullie allemaal gelijk!!!

 4.   
  Gamer_addict's avatar

  doom komaan da is nu toch wel onmogelijk 😆

 5.   
  D-eeJay's avatar

  Voor de Mac is echter een extra conversiestap nodig.. welke gek koopt dan ook mac?