Rage wordt uitgegeven door EA

Tijdens de persconferentie van Electronic Arts op de E3 is bekend geworden dat ze de uitgever is van id Software’s Rage De overeenkomst tussen de partijen is een resultaat van het EA Partners project. Er is op het moment van schrijven nog niet veel bekend over de game Rage, maar John Carmack van EA liet weten dat er meer details zullen verschijnen tijdens het Quakecon evenement, dat gehouden wordt van 31 juli tot en met 2 augustus.

id Software was oorsrponkelijk verbonden aan Activision voor de Doom en Quake franchises, maar recent ontwikkelde games voor handhelds kwamen al uit onder de stempel van EA. Todd Hollenshead, de CEO van id Software, liet weten dat er een nieuwe tijd aanbreekt voor zijn studio.

    “Rage represents a new direction for our games. Rage is a shooter unlike any other, developed on our cutting edge new technology, and built to the exacting standards id is famous for. We’re excited to have the support of EA Partners to launch Rage on the world.”

David DeMartini van EA Partners vertelde dat dit het doel is van EA Partners; de beste ontwikkelaars met toegang tot de beste uitgevers.

Rage is een nieuwe game die in ontwikkeling is bij id Software. Het betreft een first person shooter gekruist met een racer. De game speelt zich af in een post-apocalyptische setting op een aarde die getroffen is door een komeet. In de game ben je in staat om je auto te upgraden met geld dat je verdient door te racen. De game kent ook een co-op mode. Rage is het eerste spel dat ontwikkelt wordt met de Tech5-engine. Eerder zei id Software dat er geen game met deze engine wordt uitgebracht voor 2009. Rage komt uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Voor deze laatste verschijnt Rage op een Blu-Ray disc, voor de PC en Xbox 360 verschijnen er twee dvdโ€™s. id Software overweegt nog om een Blu-Ray versie uit te gaan geven voor de PC.

Een releasedatum is nog onbekend, maar de game wordt op zijn vroegst verwacht in 2009.

  1.   
    Capp's avatar

    Ow ok.

  2.   
    ricklolps3's avatar

    Capp schreef, "Ow ok."

    nou ik ben benield ๐Ÿ˜† en elke week doet EA weer een andere game uitgeven je word er niet goed van ๐Ÿ˜•

  3.   
    Jarek's avatar

    Mmh EA heeft gezegt betere games te willen maken. kijken of ze dat hier waarmaken.

  4.   
    generalwarstar's avatar

    ziet er tof uit,toch,…geef mij maar gears of war ๐Ÿ˜›

  5.   
    Alias's avatar

    Zolang EA alleen maar opbouwende kritiek leverd en zich verder niet bemoeid met de releasedatum en andere zaken zie ik geen problemen, maar we zullen zien wat er van gaaat komen. ๐Ÿ˜‰

  6.   
    D-eeJay's avatar

    Sta nou niet echt te popelen om deze game te halen, misschien leuk kerstcadeau .. naast Fable 2 ๐Ÿ™„