Capcom onthult releasedatum Resident Evil 5: 13 maart 2009

Resident Evil 5 staat in de belangstelling van veel gamers. Vanavond was de game ook aanwezig tijdens de presentatie van Microsoft, alwaar iemand van Capcom een korte demo speelde en ook de online co-op werd kort getoond. Aan het einde van de demo onthulde men de releasedatum van de game: vrijdag 13 maart 2009. Op die dag ligt de game wereldwijd in de winkels.

Daarnaast bevestigde Capcom dat er exclusieve downloadable content voor de Xbox 360 zal verschijnen. Details omtrent deze content werden nog niet gegeven.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Zo dat duurt nog wel een tijdje, en helaas weer niet voor de pc dus deze schiet ook alweer aan mij voorbij 😡

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Komt nog genoeg dit jaar dus prima om nog te wachten. Vet ook in co-op te spelen. 😀

  @Erik: face it, tijd voor een console. PC heerst al lang niet meer, steeds vaker komen er toch console-exclusives aan. Even sparen voor een Xbox 360 bijvoorbeeld in plaats van nieuwe hardware voor je PC en je bent er bij! 8)