John Carmack over PC-games

De PC is niet langer het platform wat het was. Vooral het kopiëren van games heeft er voor gezorgd dat een aantal grote ontwikkelaars liever naar consoles kijkt dan naar de PC. Ook id Software, dat vooral PC-games en -engines maakt(e), kijkt steeds meer naar consoles.

John Carmack, één van de belangrijkste leden van id Software én de bouwer van alle engines van het bedrijf, zegt ook dat de tijd van pure focus op PC’s voorbij is. Gamers willen volgens hem niet meer zo veel aan single playergames op de PC. Tech 5, de engine die nu in ontwikkeling is, zal dan ook van meet af aan cross-platform van aard zijn.

Toch wil John de PC niet afvallen: hij vindt bijvoorbeeld dat de muis/toetsenbordbesturing voor FPS-games nog altijd de beste keuze en tevens lopen de krachtigste PC’s volgens hem momenteel al weer een eindje vooruit op de huidige generatie consoles.

 1.   
  NLkevvNL's avatar

  okee..

 2.   
  Enhanced's avatar

  PC ownt gewoon, alleen zijn er te veel zhakjes die de boel illegaal downloaden. Gelukkig komen er nu wel games zoals Battlefield: Heroes uit, die gratis zijn met ingame reclame en micro-transacties. Dit is natuurlijk een een leuke manier om de pc toch nog winstgevend te maken als game platform.

 3.   
  Alias's avatar

  En toch blijf ik trouw aan de pc games, als ik met een controller wil gamen kan dat ook op de pc 😉

 4.   
  Darklord_R's avatar

  De pc ownt gewoon 8)

 5.   
  pepijn112's avatar

  hij is jaloers dat heeft zelf niet mag pc gamen van ze mama 😛 maar minder downloaden zou wel goed zijn voor de pc game industrie

 6.   
  Rrm's avatar

  PC is gewoon nog altijd het beste. probeer maar ‘ns een game te modden op een PS3 😀 . Ook is de muis ngo steeds accurater dan een mini-joystick 8) .

  @Pepijn; ik betwijfel of het downloaden gaat verminderen, waarschijnlijk eerder vermeerderen. Tenslotte zijn de makers van PC-games nu de spellen zo aan het maken dat het al snel onmogelijk wordt ze te spelen zonder crack…

 7.   
  Jarek's avatar

  Deze man heeft gelijk.
  de pc gaat achteruit.

  Maar toch is het nog het leukste om op te gamen.

 8.   
  samus's avatar

  pc rulezz 8)

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  Epic Games en ID software mogen gewoon niet stoppen met het maken van pc games want anders is er geen gameindustrie meer 😛 😉

 10.   
  Frankhdd's avatar

  gamers willen geen singelplayers? kijk naar spellen zoals half life die speel ik nog heeeeeel erg graag hoor :

 11.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Ik blijf altijd bij de PC
  Ik geef toe, een PC is duur, maar nog altijd goedkoper dan zo’n console

  Want je PC moet je vernieuwen om de zoveel tijd, maar wij kunnen onze grapic veranderen,
  Op de console kan dat niet. En die games van hun zijn een stuk duurder. Ik bedoel €60,- + dokken, nou daar heb ik geen zin, okee €50,- is niet heel veel minder.

  En trouwens wat zeuren ze, consoles worden ook omgebouwd, het is allemaal heel makkelijk.
  Dus dat is heel leuk dat PC-Gamers downloaden (doe het zelf niet trouwens) maar als jij je console heb opgebouwd, dat downloaden ze ook games. Dusjah, ik weet niet wat ze allemaal moeilijk doen.

  Maar ik blijf nog altijd trouw aan mij PCtje

  gamers willen geen singelplayers? kijk naar spellen zoals half life die speel ik nog heeeeeel erg graag hoor

  Absoluut, ik speel ook nog veel Single Players. Online is ook leuk, tuurlijk maar als je verbinding wegvalt.

 12.   
  Masterchief's avatar

  #Boring#

  Deze onzin blijven ze ons gewoon verkopen. Het is ze gewoon te moeilijk om pc games fatsoenlijk te maken. Daarom maken ze liever voor consoles. En illegaal downloaden kan gemakkelijk verholpen worden, maar dat vergt weer wat extra tijd….